De Capelse Tweedaagse
2019

 

 

Klik op de plaatjes om de routes in Google Earth te bekijken
Klik
hier en hier voor een gewone uitvergroting van de plaatjes

 

 

 

  De Capelse 2Daagse, traditiegetrouw n van m'n laatste wandeltochten in het jaar, en omdat hij nu mooi tussen de Kerst en Oud en Nieuw in viel, was het ook echt de allerlaatste tocht van 2019! Ik heb twee dagen gelopen, allebei de dagen op de 15 kilometer. Het was heerlijk wandelweer en dat samen met het feit dat er niet veel concurrentie was dit weekend zorgde voor een top-weekend voor de RWV! Een recordaantal deelnemers van totaal 1309, waarvan 786 op dag 1 en 523 op dag 2.

 

De eerste dag zag ik de drukte al bij het oprijden van de parkeerplaats, die was bij de start al bomvol en ik week uit naar parkeerplaats nummer 2. Ook de kantine puilde uit van de enthousiaste deelnemers en al gauw liet Gijs de 25 en de 35 km lopers alvast gaan om wat ruimte in de kantine te maken. En de rijen voor de starttafels logen er niet om, die werden maar niet korter. Omdat ik maar 15 km liep heb ik op mijn gemakje eerst even koffie gedronken en ben daarna pas in gaan schrijven en vertrokken.

Het was heerlijk weer, zonnig en al gauw bleek dat de wandelpaden behoorlijk glad waren. Ik was erg voorzichtig en schuifelde af en toe in de grasrandjes, ik ben nou eenmaal erg bang om te vallen. Maar nadat ik op een bruggetje een stel ganzen had staan fotograferen, lette ik even niet op en ja, daar ging ik languit. Gelukkig kwam ik met de schrik vrij, maar ik heb toch even overwogen om terug te gaan naar de start. Maar ja, met dat lekkere weer vond ik dat toch ook wel een beetje jammer, dus ik heb doorgezet en later was ik daar toch wel erg blij om, want het is de hele dag zalig weer gebleven!

 

In de 15 km route van dag 1 zit mijn favoriete stukje door een grote polder richting de Hollandse IJssel en daar heb ik volop lopen fotograferen, wat een prachtige plekken kent Nederland toch! Als je dan wat later langs de IJssel loopt, kom je bij het pontje waarmee de 25- en 35 km lopers weer terug op de route komen en ik zag het pontje net naar de overkant varen. Dat vind ik dan wel weer jammer van de 15 km, dat ik die cruise mis……..  

 

Maar er komt nog een heel mooi stuk, over het vlonderpad door het Hitland. En dat vlonderpad was net zo mooi als altijd en ook prima te belopen, maar het stuk tussen de twee vlonderpaden in was n grote baggerbende. M'n schoenen en m'n broek zagen er niet uit na afloop en vlak na mijn doorkomst hebben ze de route ook omgelegd, mede doordat een medewandelaarster daar onderuit gegaan was en letterlijk onder de modder zat!

En dan de verzorgingspost, dit keer bemand door Gijs, Anita, Ariaan en Astrid (Gijs met z'n triple A dus, valt me nu pas op terwijl ik dit in zit te tikken ). Ik genoot van een kopje tomatensoep en kreeg een hoop commentaar toen ik daarna k nog koffie wilde, mt RWV-gebak natuurlijk…… Hebberd dat ik ben! Na de verzorging het allerlaatste stukje door het Schollebos en dan zit een prachtige eerste dag erop, er staan 17 mooie kilometers op m'n GPS.

 

  Dag 2 begint met het allermooiste ochtendrood sinds tijden, de sociale media zien rood van de geplaatste foto's ervan, maar helaas heb ik het alleen vanuit de auto gezien, toen ik van start ging was er nog wel een prachtige lucht, maar geen spectaculair rood meer. Gelukkig heb ik die mooie lucht uitgebreid op de foto kunnen zetten, want voor de rest kan het begin van de 2e dag me nooit zo bekoren, veel gekronkel door woonwijken. En ook nu was het glad, dus moest er af en toe geschuifeld worden.

 

Na zo'n 4 km komen we dan eindelijk wat meer buiten te lopen, langs het water met uitzichten op alweer prachtige luchten. Het is niet zo zonnig als gisteren, en er staat ook wat meer wind, dus het voelt veel kouder aan. Ik loop dan ook maar stevig door, het is hier gelukkig niet glad meer! We pikken een klein stukje van Nieuwerkerk aan de IJssel mee en daar zet ik even de scheve overweg op de foto. Dan is het niet ver meer naar de rust bij Hit, maar daar ga ik niet zitten, alleen even naar de wc.

Het volgende stukje gaat net als gisteren over de vlonders, maar vandaag heb ik helemaal geen zin in die blubberzooi en ik neem een alternatieve route. Het scheelt niet zoveel meters, maar wel een hoop vieze troep! En dan ben ik weer bij de verzorgingspost, wederom bemand door Gijs en z'n triple A. En dit keer geniet ik van champignonsoep en ja, ik neem wr koffie erna, mt RWV-gebak!

 

Dan gaan we weer door het Schollebos, maar niet dat korte stukje van gisteren, nee nu is het nog ca. 6 km vanaf de verzorgingspost. Ik ben niet zo'n erge bosliefhebber, maar zo'n paar kilometertjes kan ik wel waarderen, vooral als ik een paar boomstammetjes zie liggen, begroeid met felgekleurd groen mos en elfenbankjes. De zon is inmiddels helemaal weg en dat felle groen zorgt tenminste voor een beetje kleur in het verder grijzige bos.  

 

Dan het tunneltje onder de weg door, nieuwjaarswensen en een vuurpijl van de pijlers en dan ben ik weer terug in het startbureau. Natuurlijk maak ik nog even een praatje hier en daar, wens iedereen een heel gezellige jaarwisseling toe en vertrek dan naar huis. Met deze laatste 15 km heb ik de totaalstand van dit jaar op 2570 km gezet, een mooi aantal en volgend jaar beginnen we gewoon weer met een schone lei. Al mijn lezers het allerbeste en heel veel mooie kilometers gewenst in 2020!

 

Klik op de plaatjes hieronder voor de fotoverslagen.

Dag 1

 

Dag 2

 

 

 

Vergeet mijn gastenboek niet!