De Jubileumtocht van AWV'69
vanuit Abbekerk

 

Klik op het plaatje om de route in Google Earth te bekijken
Klik
hier voor een gewone uitvergroting van het plaatje

 

 

 

  De Jubileumtocht vanwege het 50-jarig bestaan van AWV'69 in Abbekerk stond al een tijdje in mijn agenda. De tocht werd op zaterdag en zondag georganiseerd, voor zaterdag heb ik ervoor gekozen om een tochtje op het Kiekendiefpad in de omgeving van Goes te gaan lopen, en zo bleef de zondag over voor Abbekerk. Wel een gevarieerd weekend dus, op zaterdag naar het Zeeuwse land en op zondag naar het Noord-Hollandse!

 

Ik was mooi op tijd bij het startbureau en werd daar zelfs herkend van mijn deelname een paar jaar geleden! Altijd leuk! De inschrijving ging ook vlot en al gauw was ik op pad op de 25 km. Die begon met een rondje door en rondom Abbekerk, door mooie parkjes en ik kon me uitleven op het fotograferen van goudenregenbomen en mooie passiebloemen. Toen we het dorp uitgingen was daar gelijk de splitsing van de 25 en de 17 km, en hoewel 17 natuurlijk “mijn” getal is, ben ik toch op de 25 gebleven!

We liepen met heerlijk zonnig weer door weidse polders en onder schitterende wolkenluchten. Tot die wolkenluchten er toch opeens heel dreigend uit gingen zien en we zowaar een buitje voor onze kiezen kregen. Leverde wel een prachtig plaatje van een spoorwegovergang in tegenlicht op! Gelukkig trok de bui snel over en de rest van de tocht is het droog geweest, afwisselend zon en schaduw en een uitstekende wandeltemperatuur.

 

In de tocht zat slechts één rust, na ca. 11 kilometer in het pittoreske (even de toeristengids uithangen ) Twisk. Daar loopt een fietspad naartoe waarvan je denkt dat je linea recta naar de kerk van Twisk loopt, maar nee hoor, dat fietspad maakt de ene bocht naar de andere! Maar natuurlijk arriveer ik dan toch in Twisk en word daar in de rust enthousiast onthaald door Juffrouw Marie, die op grandioze wijze reclame maakt voor onze (RWV) Rhoonse Griendentocht!  

 

Na de rust lopen we door het langgerekte dorp Twisk, met aan beide zijden van de weg prachtige stulpjes, vele geschilderd in de schitterende kleuren donkergroen/mintgroen en na een tijde gaat Twisk naadloos over in Opperdoes. Leuk, dat ken ik nog van verleden jaar, toen ik hier in de Historische Driehoek een paar Groene Wissels liep! We komen ook langs het oude stationnetje van Opperdoes en daar maakt m'n camera weer even overuren natuurlijk. Helaas was ik nèt te laat voor de stoomtrein, ik heb hem alleen horen fluiten!

Dan komt er een lus voor de 25 km, waarvan ik denk dat ie echt gemaakt is om aan de kilometers te komen, want het is éénmaal rechts en daarna driemaal links. Maar och, het is een mooie lus, met geweldige uitzichten, dus mij hoor je niet klagen! Weer samen met de 17 km gaan we daarna natuurgebied Twisk in en daar las ik even een bankjesrust met een fenomenaal uitzicht in. Wat is Nederland toch mooi!

 

  Aan het eind van dit gebied steken we de A7 over, waar ik geniet van een mooi schaduwspel op de akkers en daarna mogen we zowaar een stukje onverhard gaan doen, we worden een schapendijkje op gestuurd. Best een stevig klimmetje de dijk op, maar eenmaal boven is het hartstikke leuk lopen. De schapen zijn weliswaar beschermend ten opzichte van hun jongen, maar laten ons zonder problemen passeren, hoewel ze wel kijken van: “wâ kommu doen dan?”.

 

Na de schapendijk gaan we het dorpje Lambertschaag binnen, langs een cafeetje dat wel open is, maar ach, het is vanaf hier nog maar 2 kilometer, ik sla het dus maar over. Wel breng ik een bezoekje aan het Groene Kerkje en zet verderop een paar mama-eendjes met kindertjes op de foto. Dan ben ik terug bij de start en ga daar nog even een bezoekje brengen aan een streekmuseumpje, gratis toegang op vertoon van je startkaart, altijd leuk! Toen ik hier verleden jaar was, was het gesloten, dus nu kan ik in de herkansing.

En dan ga ik me toch echt afmelden, ik bedank de organisatoren voor de leuke tocht en maak nog een praatje met de inmiddels ook op het startbureau gearriveerde Juffrouw Marie. En eigenlijk vind ik dat bij een 50-jarig jubileum wel wat lekkers hoort en zo ga ik nog even heerlijk aan de koffie met een grote plak dadelcake met slagroom erbij, was OVERheerlijk! Wat mij betreft is het weer een TOPdag geweest!

 

 

Klik op het plaatje hieronder voor het fotoverslag.

 

 

 

Een berichtje in mijn gastenboek vind ik altijd leuk!