Wandelvierdaagse Het Gooi
vanuit Laren

 

Klik op het plaatje om de route in Google Earth te bekijken
Klik
hier voor een gewone uitvergroting van het plaatje

 

 

 

  Verleden jaar liep ik samen met Elly de Twentse Wandelvierdaagse en eigenlijk stond die voor dit jaar weer op het programma. Maar toen was daar opeens een nieuwe keuken en dat hele proces had toch wel even voorrang. De Twentse hebben we dus gecanceld en daarvoor in de plaats plannen gemaakt voor de Wandelvierdaagse Het Gooi in Laren, in de week van 20 juni.

 

We zouden voor de 20 km gaan en omdat we ons niet op de dag van tevoren aan hoefden te melden besloten we om maar voor drie nachten onderdak te zoeken. Tenslotte is Laren niet zo heel ver van huis, we zouden gemakkelijk de eerste dag 's ochtends kunnen rijden. En het Gooi is qua B&B toch wel iets prijziger dan Twente, zo spaarden we dus ook mooi wat geld uit. Uiteindelijk viel de keus op B&B Hvell in Huizen.

 

We besloten om allebei met onze eigen auto te gaan, daarmee voorkwamen we dat we in de spits Rozenburg-Zoetermeer moesten rijden. En zo gezegd, zo gedaan, Elly in Pandaatje en ik in Kiaatje reden afzonderlijk naar Laren en daar hebben we elkaar zonder problemen gevonden. Aanmelden ging ook nog vlot, we waren vroeg, omdat Elly i.v.m. haar spierziekte dispensatie had gevraagd om vroeger te mogen starten. In eerste instantie alleen voor de eerste dag vanwege de verwachte hitte, maar later hebben we de hele week dankbaar gebruik gemaakt van die dispensatie.  

 

En ja, ook op deze vierdaagse kwamen we weer de nodige bekenden tegen, gelijk de eerste ochtend al Gerard en Martin (voor deze week omgedoopt in Koos en Karel), Ilonka en Ank. Later in de week ontmoetten we nog Rolf, Coby en Klaas, Piet, Maike, Peter, Ary en Jo en Gonnie. En ik zal vast wel namen vergeten zijn en er waren ook bekenden die ik niet heb gezien, maar waarvan ik van Facebook weet dat ze hier wandelden.

 

  Iedere dag had deze week zijn eigen benoemde route, de eerste dag was de Bos- en Heideroute, dag twee de Buitenplaatsenroute, de derde dag zou mijn dag worden: de Polderroute en dag vier was de Gooimeerroute. Maar ik vond dat het bos en de hei deze week toch wel zwaar de overhand hadden. Vooral de Buitenplaatsenroute viel me een beetje tegen, weinig buitenplaats en veel bos…… De Polderroute had gelukkig wel veel polder in zich, daar heb ik echt van lopen genieten. De vierde dag hebben we door een onwillige heup van Elly gekozen voor de 10 km, daardoor zijn we niet bij het Gooimeer gekomen.

 

De rustmogelijkheden bij deze vierdaagse waren uit de kunst! Met respectievelijk 5, 5, 7 en 5 rusten op de 20 km kon je je helemaal vol eten en drinken. Sommige rusten zaten wel heel dicht bij elkaar, zodat ze eigenlijk meer een alternatief voor elkaar waren, maar mede hierdoor kon je je rusten uitstekend plannen. En het waren ook erg gezellige rusten, waar we (op n keer na) vlot geholpen werden. Een enkele keer was er alleen een buitenrust, maar de meeste waren bij een restaurant of iets dergelijks.

 

Met het weer hebben we het ook heel goed getroffen. Zelfs de eerste dag (toen er temperaturen van 27 werden voorspeld) is het heel erg meegevallen, de zon bleef toen een groot deel van de dag achter de wolken verscholen en dat maakte de warmte prima verdraagbaar. De andere drie dagen leek het eerder herfst dan vroege zomer, misschien niet zo leuk voor de foto's, maar qua temperatuur hebben we er allebei van genoten. Op de derde dag viel er af en toe een buitje, maar voor de rest was het heerlijk wandelweer en de jas kon echt wel regelmatig uit!  

 

Onze B&B in Huizen was helemaal uit de kunst! We hadden de complete benedenverdieping van een heel huis in het oude centrum van Huizen tot onze beschikking, zitkamer, eetkamer, keuken, slaapkamer, badkamer (met bad n douche) en een heerlijke tuin. Het ontbijt moesten we wel zelf klaarmaken, maar alles stond klaar en de koelkast was overvloedig gevuld met melk, yoghurt, kwark, verse aardbeien en nog veel meer. We hebben genoten van ons verblijf!

 

  Twee avonden hebben we gewoon in onze B&B gegeten, maar de avond van de tweede dag zijn we pannenkoeken gaan eten in een restaurantje bij de oude haven van Huizen. Was overheerlijk! En op de derde dag hebben we tijdens het wandelen genoten van een heerlijk ijsje in de “beroemde” ijssalon De Hoop in Blaricum. Kortom, we hebben een geweldig vierdaagse achter de rug, en ik hou voor volgend jaar de Polderroute op de 3e dag in de gaten om misschien als losse tocht te lopen, want als hele vierdaagse was hij toch iets te bossig en te heiig naar mijn smaak………..

 

 

Klik op de plaatje hieronder voor de fotoverslagen.
Dit keer staan er natuurlijk ook wat foto's van Elly tussen!

dag 1

 

dag 2

 

dag 3

 

dag 4

     

 

 

Vergeet mijn gastenboek niet!