De Narcissentocht in Anna Paulowna

 

Klik op het plaatje om de route in Google Earth te bekijken
Klik
hier voor een gewone uitvergroting van het plaatje

 

 

 

  En na die inspannende 50 km in Schoonhoven heb ik voor zondag 15 april gekozen voor een tocht ver weg, helemaal in de kop van Noord-Holland in Anna Paulowna. De Narcissentocht van wsv Koninklijke Marine stond al heel lang op m'n lijstje en ik vond dat het er nu maar eens van moest komen. Het is wel een eind rijden, maar de naam Anna Paulowna spreekt me altijd wel aan omdat dat de naam van m'n oma was. Op z'n Hollands dan: Johanna Apolonia, maar toch leuk!

 

Berevroeg vertrokken uit Rozenburg natuurlijk en mooi op tijd arriveerde ik in Anna Paulowna, waar ik nog zowat voor de deur kon parkeren. Binnen bleken Hans en Nelly Steeman het startbureau te bemannen, dus zelfs in deze contreien kom ik bekenden tegen! Ik ben snel ingeschreven en neem nog even een kopje koffie, doe ik anders nooit maar het was nu wel een heel lange rit hiernaartoe. En dan ga ik op pad voor de 25 km.

 

En na al die gras- en gruispaden van gisteren was dit heerlijk wandelen. Asfalt, asfalt en nog eens asfalt. Wel heel erg jammer dat het erg grijs weer was (het eerste uur heb ik zelfs nog met de paraplu gelopen) en dat de bollenvelden nog niet helemaal tot volle bloei waren gekomen. Maar narcissen waren er genoeg, zodat de tocht zijn naam wel alle eer aan deed. Kijk maar in m'n foto-album, het is veel narcis wat de klok slaat en de vrolijke gele kleur gaf nog wat fleur aan de grijze dag.  

 

Op de 25 km kwamen we twee keer op dezelfde rust in Breezand, de eerste keer was het er nog heel erg rustig en heb ik zitten genieten van koffie met appelgebak, de tweede keer was het heel wat drukker en heb ik alleen koffie genomen. Tweemaal appelgebak op één dag is zelfs mij te veel……. Na de tweede rust ging het over een hele lange asfaltweg richting een fietspad dwars door de velden heen. Dit kende ik nog van een Groene Wissel die ik hier ooit eens liep. Helaas ook hier weinig bloeiende bollen!

 

  Het leukste stukje zat op het eind, door natuurgebied het Kruiszwin kwamen we over een lange vlonderbrug terecht in de Poldertuin. Dat bleek een soort Keukenhof in het klein te zijn en hier stond gelukkig wel al van alles in bloei, zodat ik prachtige plaatjes heb kunnen maken. Daarna nog een lang fietspad rondom Anna Paulowna en toen liepen we het dorp weer in. Vlak voor de finish begon nota bene de zon te schijnen……..

 

Het startbureau lag tegenover een kerk en daar stond een groot bord dat de kerk open was en dus ben ik een kijkje gaan nemen. Mooie kerk, met prachtige glas-in-lood ramen en een paar schitterende boeketten bloemen. Bij het afmelden maak ik natuurlijk nog een praatje met Hans en Nelly en dan zie ik opeens nog een bekende: Frans Leijtens heeft hier de 40 km gelopen. Ik drink nog even een glaasje druivensap en vang dan de lange rit naar huis weer aan. Ik heb het prima naar m'n zin gehad en ga beslist nog een keer als er wat meer in bloei staat en als de zon schijnt!

 

 

Klik op het plaatje hieronder voor het fotoverslag.

 

 

Vergeet mijn gastenboek niet!