Origineel Overnachten Noord-Holland
Callantsoog en Huisduinen

 

Dag 1 Callantsoog

 

Dag 2 Huisduinen

 

Klik op de plaatjes om de routes in Google Earth te bekijken
Klik
hier en hier voor een gewone uitvergroting van de plaatjes

 

 

 

  Mijn laatste provincietripje, en een vuurdoop voor Timboektoetje, die nu een nachtje alleen in ons nieuwe huis bivakkeert. Maar hij is al zo goed gewend dat ik dat wel aandurfde. Als laatste provincie was Noord-Holland aan de beurt, en voordat ik naar mijn bijzondere overnachtingsadres ga heb ik natuurlijk een tochtje op het programma staan.

 

 

Ik had een mooie route gevonden in Callantsoog, 2 lusjes, een door de duinen en over het strand en een door natuurgebied Zwanenwater. En hoewel ik vroeg ben vertrokken kwam ik bij Leiderdorp toch in de file terecht. Maar alsnog redelijk op tijd kon ik rond 08.30 aan m'n tochtje beginnen. Het was ijzig koud en ik merkte al gauw dat er heel weinig zuurstof in de lucht zat. Ik heb het heel erg benauwd gehad en het wandelen ging abominabel. Op n moment raakte ik zelfs een beetje in paniek omdat ik totaal geen lucht in mijn longen kreeg, of althans, de lucht die ik binnenkreeg deed niks.  

 

 

  Ik besloot dus al gauw om maar n van de twee rondjes te lopen en heb alleen het rondje bij het Zwanenwater gedaan. Heel vaak stil gestaan om op adem te komen, veel foto's gemaakt, geworsteld met dikke handschoenen en een camera en in het zonnetje nog twee bankjesrusten ingelast. Op het eind ging het wat beter en toen zag ik nog een klein lusje extra van 2 km, dat heb ik nog meegepikt. Met aan- en uitloopstukje naar Callantsoog mee kwam ik op 11 km. Heb ik ruim 5 uur over gedaan.......

 

Dus nee, van het wandelen heb ik vandaag niet genoten, maar wel van de prachtige witte winterwereld, het mooie parcours en het heerlijk zonnige weer. En ook van de koffie met gebak na afloop.

 

En dan de laatste in m'n serie "origineel overnachten"! Ik zeg wel eens het lijkt wel of ik in een streekmuseum logeer, maar nu slaap ik cht in een museum! Of liever gezegd op het terrein van een museum. Ik ben vanavond en vannacht gepromoveerd tot fortwachter van Fort Kijkduin bij Den Helder en overnacht dus in de fortwachterswoning. Een heel huis voor mijzelf binnen de poort van het fort. Die poort zit 's nachts op slot, maar ik heb natuurlijk wel een sleutel.  

 

 

  Ik vind het weer helemaal geweldig en heb natuurlijk een kijkje in het museum genomen, en eerst de bunkerroute hier op het terrein gelopen toen het nog licht was. Genoten van een prachtige avondlucht en toen binnen een hapje gegeten. Helaas begon het te regenen toen ik de avondfoto's wilde maken en het werd buiten spekglad. Toch even voetje voor voetje wat rondgeschuifeld om een indruk van mijn logies bij nacht te geven. Nu lekker op de bank met Netflix en (nog een keer) gebak om deze laatste vakantie-avond te vieren. Het was een bijzondere "vakantie in stukken" dit jaar, maar het was n van m'n leukste vakanties ooit!

 

 

Ik heb heerlijk geslapen vannacht en voor mijn doen ben ik laat opgestaan. Had wel een goede rust nodig na die pittige dag van gisteren. Ik hoorde al snel de wind om het huis loeien, maar het was gelukkig wel droog en de zon gloorde net door de wolken heen. Ik had voor vandaag een wandeling door Den Helder gepland, maar vond het eigenlijk leuker om van hieruit over de dijk naar Den Helder toe te lopen, daar ergens een bakkie te doen en dan via een andere weg weer terug.  

 

 

  Eerst maar even ontbijten, een sober ontbijtje, want gisteren had ik geen zin meer gehad om inkopen te doen en ontbijt was hier niet inbegrepen. Daarna het huisje opgeruimd en in het museum de sleutel ingeleverd.En daarna lekker volgens mijn nieuwe plan over de dijk naar Den Helder gewandeld. Soms bovenop de dijk, dan weer een stukje beneden langs. Heerlijk uitzicht beide kanten op, ik heb lopen genieten!

 

 

En met dit weer had ik het gelukkig niet zo benauwd als gisteren, en zeker dit stuk met windje in de rug vlg ik vooruit! In Den Helder heb ik gezellig winkeltjes gekeken en koffie gedronken in een Portugees caf met een Portugees gebakje erbij. Op de terugweg langs een grote watertoren en via het Timorpark gelopen, daarna een fietspad dat Grasdijk heette een heel stuk polder om aan de voet van vuurtoren De Lange Jaap uit te komen.  

 

Toen het laatste stuk tegen de wind in bikkelen, terug omhoog naar Fort Kijkduin. Het was geen lange tocht (9 km), maar met deze wind was het net mooi en zo kon ik nog voor de spits naar huis. De terugweg ging redelijk vlot, met een paar opstoppingen, maar geen hele lange files gelukkig. Rond 16.30 was ik thuis, waar Timmie het er prima heeft afgebracht deze eerste keer alleen. Moest natuurlijk wel even uitgebreid geknuffeld worden!

En zo zit mijn vakantie 2022 erop, ik heb van alle overnachtingen genoten (binnenvaartschip, vliegtuig, werfkelder, hooiberg, kerk, stoomschip, plaggenhut, pipowagen, truck, gevangenis, treinstation en fortwachterswoning), er is er eigenlijk niet een tegengevallen. Wie weet ga ik nog wel eens zo'n "vakantie in stukken" doen, hoewel het wel relatief duur is!

 

 

Klik op de plaatjes hieronder voor de fotoverslagen.

Callantsoog

 

Fortwachterswoning

 

Huisduinen

   

 

 

 

Een berichtje in mijn gastenboek vind ik altijd leuk!