Origineel Overnachten Limburg
Sevenum, Hegelsom en Merselo

 

Dag 1 Sevenum

 

Dag 2 Merselo

 

Klik op de plaatjes om de routes in Google Earth te bekijken
Klik
hier en hier voor een gewone uitvergroting van de plaatjes

 

 

 

  Tussen alle beslommeringen van het verhuizen door, was er ook nog een provincietripje gepland in mijn serie Origineel Overnachten. Die boekingen had ik immers al gemaakt voor ik verhuisplannen kreeg. En omdat het best lekker is om er even tussenuit te gaan en nieuwe energie op te doen, heb ik het tripje maar gewoon door laten gaan.

 

Limburg was aan de beurt, en voor vandaag was er goed weer voorspeld tot in de middag, dan zou er regen van west naar oost over het land trekken. Ik ben dus bijtijds van huis vertrokken, maar kwam helaas tussen Tilburg en Eindhoven toch in de filte terecht. Bij elkaar zo'n drie kwartier vertraging. Potver, dat gaat wel van mijn zonnige uurtjes af!

 

Rond half tien was ik bij station Horst-Sevenum om vandaar eerst een Groene Wissel te gaan lopen. Dat is behoorlijk in het noorden van Limburg, dus zou ik vandaag weinig heuvels tegenkomen. En dat was maar goed ook, want met mijn longen gaat het niet al te best. Wat ik wel voorgeschoteld kreeg was een prachtige route, een mooie mix tussen verhard, onverhard, bomenlaantjes en boerenland. Ik heb ervan genoten!  

 

 

  Drie bankjesrusten ingelast en op het laatst was het een beetje spannend of de regen of ik eerder bij het station zou zijn. Nou, dat was een gelijkspel, toen ik het spoor overstak naar de parkeerplaats waar Kiaatje stond voelde ik de eerste druppels. Mooi uitgekiend!

 

En dan OP naar m'n overnachting voor deze keer, wordt vervolgd dus...... En voor degenen die dachten dat ik iets "typisch Limburgs" had uitgezocht: nee, ik slaap niet in een mergelgrot! Jahaaaaa, daarnet stond er zowaar (zonder dat jullie het wisten) een spoilerfoto tussen de foto's van mijn wandeling. Mijn startlocatie (station Horst-Sevenum) is namelijk ook mijn overnachtingsadres! Ja heus, ik slaap in het oude stationsgebouw, B&B Staatsie 1866, officieel gevestigd in Hegelsom.  

 

 

  En het is weer een prachtig plekje, alsof je in een streekmuseum logeert. Prachtige zitkamer met mooi serviesgoed (en daar heb ik een zwak voor, dat weten jullie). Er zijn twee slaapkamers (coupés) en ik slaap in nummer 2. Dat is wel de mooiste qua treinen, want je kijkt vanuit de kamer recht op het spoor. Ook vanuit de zitkamer kijk je op het spoor.

 

 

Eind van de middag was het hartstikke druk op het station, veel scholieren en grote parkeerplaatsen die helemaal vol stonden. Nu om 19.20 kan je een kanon afschieten. Ontbijt is morgenochtend in de kiosk naast het spoor, helemaal geweldig. Echt weer een schot in de roos, dit stekkie!  

 

 

  Na een heerlijke nachtrust (nee, ik weet niet of er nachttreinen rijden hier, zo ja, dan heb ik ze in ieder geval niet gehoord!) lekker gedoucht en de trap afgedaald voor mijn ontbijt in de prachtige kiosk. Heel verzorgd, met mooie details en volop keus. Leuke oude foto's aan de muur! Daarna trok de lucht steeds meer open, dus ik heb de Staatsie 1866 gedag gewuifd.

 

 

En vervolgens ben ik naar Merselo gereden om daar nog een kort tochtje te lopen voor ik weer naar huis zou gaan. Het was een rondje van 12 km, erg veel bos en een heel nat pad langs een beek. Daar ben ik weg gevlucht en heb een omweg over een paar rustige wegen gelopen. Had als voordeel dat ik langs een schans in aanbouw kwam en lang een boerderij met een knuffelkatje. Allemaal veel leuker dan zo'n zompig pad.  

 

 

  En door de mooie herfstkleuren met een stralend zonnetje erop vond ik het bos best wel te pruimen vandaag, zeker omdat het niet zo'n hele lange afstand was. Toch bekoorden de stukjes met uitzicht me meer. De terugweg ging vlot, heel even wat oponthoud bij Gorinchem, maar dat was minimaal. En zo zit provincietripje 11 erop, nog eentje te gaan, Noord-Holland gaat de rij sluiten!

 

 

Klik op de plaatjes hieronder voor de fotoverslagen.

Sevenum

 

Staatsie 1866

 

Merselo

   

 

 

 

Een berichtje in mijn gastenboek vind ik altijd leuk!