Origineel Overnachten Zeeland
Biggekerke, Oostkapelle en Vlissingen

 

Dag 1 Biggekerke

 

Dag 2 Oostkapelle

 

Dag 3 Vlissingen

   

Klik op de plaatjes om de routes in Google Earth te bekijken
Klik
hier, hier en hier voor een gewone uitvergroting van de plaatjes

 

 

 

  Provincietripje nummer 9 brengt me naar Zeeland. Niet zo heel ver weg, dus ik ben ook niet zo heel vroeg van huis vertrokken. In Rozenburg spetterde het een beetje, maar hoe verder ik Zeeland in reed, hoe harder het ging regenen. Ik zou overnachten in Biggekerke op Walcheren en had daar een wandeltocht via knooppunten uitgezet. Maar gearriveerd bij het startpunt, plensregende het echt, pijpenstelen! Buienradar liet zien dat dat de hele dag ging duren en ik vroeg me af of ik er echt wel zin in had om uren in die regen te gaan lopen. Ik besloot van niet en gooide mijn planning om.

 

Eerst naar Westkapelle om daar in het Polderhuis de tentoonstelling over WO II te gaan bekijken. Bekend terrein, ik ben hier vaak voor wandeltochten gestart en tijdens de jubileumtocht 90 jaar RWV hadden we hier een rust. Maar het museum had ik nog nooit bekeken, dus dat verzuim heb ik nu goed gemaakt. Was interessant, vooral een film van een Noorse militair gemaakt tijdens de Slag om de Schelde vond ik boeiend.  

Toen ik uitgekeken was regende het nog steeds en gewapend met een plu ben ik winkeltjes wezen kijken in Middelburg en heb daar als lunch een overheerlijke tosti gegeten. Rond 16.00 was ik bij mijn overnachtingsadres in Biggekerke en zowaar was het droog!

 

  Ik heb mijn knooppuntenwandeling ingekort en ben alsnog een rondje gaan lopen, van bijna 8 km. Het was een heerlijke wandeling, echt genieten van een opgefriste wereld. Tijdens de tocht ging de zon nog schijnen en een foto die ik daarvan maakte kwam zowaar weer op TV!

 

Wat later ging de zon onder en daarvan heb ik kunnen genieten tijdens een eenvoudige avondmaaltijd in mijn "buiten" bij m'n slaapplaats. Waar dat is? Wel, voor mijn overnachting in Zeeland ben ik weer op de site van Natuurhuisje terechtgekomen. Daar hadden ze, ergens in the middle of nowhere een oude Bedfordtruck in de aanbieding, die was ingericht als communicatievoertuig in de koude oorlog. En zodra ik hem op de foto zag was ik verkocht.  

 

  Nog niet eens door de truck zelf, maar de ligging! Met "z'n neus" in het bos en aan de andere kant vrij uitzicht over weilanden met paarden erin. De truck is wel een beetje Spartaans ingericht, maar een grote box-spring maakt een hoop goed. En ik heb eigen sanitair, hoewel 50 meter verderop in het bos.

 

Leuk voor als ik 's avonds voor het slapen gaan naar de badkamer ga, zou het hier spoken in dat donkere bos? Gelukkig heb ik wel een zaklamp tot mijn beschikking en voor geval van nood is er een plasemmer voor in de nacht.  

 

  Maar er waren gelukkig geen spoken en de plasemmer heb ik niet nodig gehad, ik heb heerlijk geslapen in het grote enge bos, prima bed, lekker donker en superstil. Veel wolken de volgende ochtend, maar toch bij een eerste kopje koffie kunnen genieten van zonnestralen boven Middelburg.

 

Daarna even wezen douchen en m'n buren, de paardjes, gedag gezegd. En hoewel een beetje fris heb ik toch lekker buiten ontbeten en genoten van de rust en de stilte om me heen en van het geweldige uitzicht. Daarna heb ik een Groene Wissel vanuit Oostkapelle gelopen. Die had ik al eerder gelopen en toen vond ik de route geweldig.

 

En dat vind ik nog steeds, heel veel afwisseling, boerenland, duinen, kasteel, strand, stukje Manteling, bos, kortom van alles wat. Wel een pittig parcours, met vrij veel onverhard erin en natuurlijk wat klimmetjes in de duinen. Spannend momentje bij een hekje dat ze wel heel vlak langs een sloot hadden gespannen. Gelukkig stond er geen stroom op en ik ben aan de binnenkant van het hek verder gegaan. De paarden die daar graasden hadden er geen enkel bezwaar tegen.  

 

  En op het strand liep ik mezelf insluiten door een binnenzee. Kiezen dus: schoenen en sokken uit of teruglopen. Gelukkig hoefde ik niet zover terug, dus voor die laatste optie gekozen. Was wel een beetje dom...... Na afloop in Oostkapelle een heerlijk ijsje gegeten en wat boodschapjes gedaan. Vanavond eet ik pastasalade met chocotoetje. En vannacht zal ik ook weer prima slapen, want zoals ik al zei: het was een pittig tochtje. Gelukkig wel met prima wandelweer en op het strand wind van schuin achter!

 

En dan de derde dag van m'n uitje, tjonge, jonge, het is heel lang geleden dat ik z doornat ben geregend! Eerst heb ik een stadswandeling langs monumenten in Vlissingen gedaan. Daarna ben ik de hele boulevard afgelopen en bedacht dat ik met deze wind mooi even naar het windorgel kon luisteren. Nee h, precies daar, waar je dus helemaal geen beschutting hebt, werden de hemelsluizen opengezet.......  

 

  Tot op m'n ondergoed toe nat en m'n voeten sopten in m'n schoenen. De terugweg naar het station was dan ook een kwestie van stevig doorstappen om warm te blijven.

 

Maar voor de rest heb ik een heel leuke stadswandeling gehad en eind van de middag ben ik weer terug naar huis gereden, waarmee ook het provincietripje Zeeland de geschiedenisboeken in kan. Ik heb ervan genoten, ondanks het wat wisselvallige weer.

 

Klik op de plaatjes hieronder voor de fotoverslagen.

Biggekerke

 

De Bedfordtruck

 

Oostkapelle

 

Vlissingen

     

 

 

 

Een berichtje in mijn gastenboek vind ik altijd leuk!