De Alternatieve 4Daagse
4 routes vanuit Arnhem

 

Blauwe Dinsdag

 

Roze Woensdag

 

Witte Donderdag

 

Bonte Vrijdag

     

Klik op de plaatjes om de routes in Google Earth te bekijken
Klik
hier, hier, hier en hier voor gewone uitvergrotingen van de plaatjes

 

 

In 2020 had ik mezelf weer ingeschreven voor de 4Daagse, maar tja, toen kwam Corona en ging de boel maar liefst twee jaren niet door. Mijn arrangement bij Hotel Haarhuis in Arnhem werd twee maal doorgeschoven en toen het weer mocht, schreef ik dus weer in, nu voor de 4Daagse 2022. Ik had er wel een hard hoofd in, last van een pijnlijke heup en ook met mijn longen gaat het niet goed, maar een aantal acupunctuurbehandelingen brachten wel verlichting. Maar toen werden er voor de 4Daagseweek hele hoge temperaturen voorspeld…….. En dat is helemaal niks voor mij! Ik heb snel nog ingeschreven voor de Alternatieve 4Daagse en later werd bekend dat van de officiŽle 4Daagse dag 1 werd geschrapt vanwege de hitte (er werden temperaturen van 39 ŗ 40 graden verwacht). Dus had ik tot woensdagochtend de tijd om te beslissen of ik wel of niet in Nijmegen zou gaan starten.

Hieronder mijn verslag zoals ik het op Facebook heb neergezet tijdens die bijzondere week.

 

 

  Aangemeld! Duimen jullie voor goeie temperatuur voor wo, do, vr?

 

Omdat er morgen geen finish is, neem ik hem nu maar alvast!  

 

  Gearriveerd in Hotel Haarhuis
Airco check!
Koffie check!
Koelkast check!
Maarrrrrrr...... het zijn de kleine dingen die het doen!!!

 

Wow, eten is hier wel picobello, hoor! Blij dat ik een arrangement heb genomen! Vandaag gekozen voor het vegetarische gerecht, aubergine.  

 

 

Toen het verleden week nog zo onduidelijk was omtrent de 4Daagse heb ik op de valreep nog ingeschreven voor de Alternatieve 4Daagse. Nu de allerheetste dag is geschrapt ben ik van plan om toch de gewone 4Daagse te gaan lopen, maar de routes voor de alternatieve staan natuurlijk nog ateeds in mijn GPS. En deze dag nou helemaal niks doen vond ik ook geen optie.

 

  En dus ben ik vanmorgen voor dag en dauw opgestaan voor een tochtje rondom de St. Jansbeek. Van oorsprong naar uitmonding. Was een erg leuke route, moet ik zeggen en zo in de koele ochtend (ik ben rond 05.15 vertrokken) heb ik ervan genoten! En het ontbijt erna smaakte dubbel lekker

 

's Middags even een kort ommetje gemaakt voor een ijsje en toen weer snel terug naar m'n koele hotelkamer. 21,5į zooooooo heerlijk!  

 

  Zo, het was weer overheerlijk vandaag! Na het vegetarische gerecht van gisteren heb ik vandaag voor vis, de heilbot gekozen. Onwijs lekker, ook de spinazie erbij met allebei een subtiel zoutje erin.

 

 

Voor degenen die mij een beetje kennen zal het misschien niet als een volslagen verrassing komen, maar ik ben vanmorgen verder gegaan met de Alternatieve 4Daagse en ben niet gestart op de echte 4Daagse. Ik zag als een berg op tegen de drukte, de herrie en de warmte en hoewel ik een reden had om nog twee keer te willen lopen, heb ik gisteravond/vannacht/vanmorgen besloten dat ik die reden niet belangrijk genoeg meer vind. Nijmegen is over en uit voor mij, niet alleen nu, maar definitief, voorgoed. Bandje is doorgeknipt en voor degenen die mij in de app volgden: die heb ik verwijderd.  

 

  Voor de alternatieve liep ik (wel in roze outfit) de OV-stapper (OV-stappers zijn oude NS-wandelingen) Stenen Tafel van Arnhem Centraal naar Arnhem Presikhaaf. Bijna 13 km en hoewel behoorlijk warm heb ik het toch naar m'n zin gehad. Veel schaduw, leuke route met prachtige uitzichten en als kers op de taart vlak voor de finish een heerlijk terrasje in de schaduw voor koffie met appelgebak.

 

Al met al denk ik dat ik de juiste beslissing heb genomen, ik heb lekker in alle rust en stilte lopen genieten en jullie zitten niet met een chagrijnige Daan opgescheept. Voor al mijn vriendjes heel veel succes en plezier gewenst verder in Nijmegen. Ik blijf in Arnhem en maak de Alternatieve af. Toi Toi Toi !!!!  

 

  Ze maken hier wel iets leuks van dat 4Daagse-arrangement, hoor! Na dat lieve welkom kwamen ze gisteren een flesje vitamin water brengen en vandaag stond er een flesje chaudfontaine met een tubetje aftersun op de kamer. En bij binnenkomst in het hotel stonden er aardbeiensmoothies klaar!

 

Nou, ze weten me iedere keer weer te verrassen, wat een lekkere dingen toveren ze hier op tafel! Vandaag gekozen voor de risotto met bospeen. Bijzonder en heerlijk, en het voorgerecht vond ik helemaal super. Over het toetje zal ik het maar niet hebben, dat was hemels!  

 

 

  Geen 7^^^^^^^ vandaag, maar om in stijl te blijven heb ik voor de derde dag van de Alternatieve 4Daagse een bergwandeling vanuit Arnhem uitgekozen. Die voerde me over 8 bergen, de Biksberg, de Braamberg, de Galgenberg, Hoogte 80, de Heselberg, de Ruiterenberg, de Apostelenberg en de Hartjesberg. Pittige klimmetjes en soms erg steile afdalinkjes, maar dat leverde wel prachtige uitzichten op.

 

De laatste anderhalf uur heeft het geregend, en toen kwam ik een handje tekort om m'n GPS, m'n stok Ťn een paraplu vast te houden. En omdat ik zonder markering liep moest ik (zeker in het bos) regelmatig op m'n GPS kijken. En dus heb ik mijn stok maar opgeofferd en in m'n rugzak gedaan, gelukkig kan die in drieŽn gevouwen worden. Op de steilste plekjes waren vaak leuningen, dus die kon ik ook goed zonder stok "nemen".  

 

Al met al was het een heerlijk tochtje, met wederom koffie met lekkers vlak voor het eind. En die regen? Wat mij betreft 100 maal beter dan die hitte!

 

  Ook vandaag stond er weer een verrassing op de kamer, een flesje vitamin water en een pakje dextro.

 

In de goodiebag van het hotel zat ook nog een bon voor een gratis macaron bij het naastgelegen Hoek. Die ben ik vandaag in gaan wisselen en tot m'n verbazing kreeg ik ook de cappuccino er gratis bij. Of dat de bedoeling was weet ik nog steeds niet, maar ik heb het dankbaar aanvaard! Straks aan tafel voor het laatste 4daagse-diner, maar voor mij is dit arrangement nu al geslaagd. Echt super!  

 

  Na 2x vegetarisch en 1x vis, ben ik vandaag voor het vleesgerecht gegaan. Entrecote en stoofvlees. Het was weer overheerlijk. Het voorgerecht ook, zalige mozzarella! Ik heb afgesloten met een kopje koffie en zit nu uit te buiken op de hotelkamer. Het 4daagse arrangement zit er qua eten op, nog 1 nachtje slapen, stukje wandelen en dan weer naar huis. En hoewel ik niet aan de echte 4Daagse heb meegedaan heb ik een TOPweek gehad!

 

 

En dan dag 4 van mijn Alternatieve 4Daagse. Terwijl mijn vriendjes zich opmaken voor een glorieuze intocht op de Via Gladiola vertrek ik na het laatste ontbijtje opnieuw voor een rustig tochtje in de omgeving van Arnhem, de Landgoederenwandeling vanaf station Presikhaaf dit keer.  

 

  En omdat ik verleden week zo laat pas besloot om hiervoor in te schrijven, heb ik gewoon een paar willekeurige routes gedownload en niet gekeken of die elkaar vaak overlapten. Nou, dat deden ze dus wel! Ik ben voor de 3e keer langs de Stenen Tafel, de van Heemstrabank en Hoogte 80 gekomen. Gelukkig kwam ik er dit keer van de andere kant op aan lopen, dus zag het er toch iets anders uit. Maar gelukkig zaten er ook een paar mooie onbekende paden in.

 

Tweede punt was de lengte, ik had 11,84 km gezien op de track en was dus stomverbaasd toen ik na ruim 9 km alweer bij het station was. Had ik op de verkeerde track gekeken....... En dat is natuurlijk mijn eer te na, dus heb ik in de 8 minuten dat ik op de trein moest wachten op het perron heen en weer gewandeld tot GPS boven de 10 stond.

 

Terug getreind naar Arnhem Centraal en daar Kiaatje uit de parkeergarage bevrijd (rib uit mijn lijf). Vlotte rit huiswaarts en daar enthousiast welkom geheten door Timmie.  

 

  Mijn medaille lag al in de bus (netjes hoor, nadat ik zo laat had ingeschreven) dus die pronkfoto kon ook gemaakt worden. En er lag nog een magnum in de vriezer, zodat het finishijsje kwam ook helemaal goed kwam.

 

Ik heb een leuke week achter de rug, niet te vergelijken met de echte 4Daagse natuurlijk, maar voor mijn persoonlijke smaak veel fijner. Ik hoop dat ze die Alternatieve erin houden, dan doe ik zeker volgend jaar weer mee!

 

 

Klik op de plaatjes hieronder voor de fotoverslagen.

Dag 0

 

Dag 1

 

Dag 2

 

Dag 3

 

Dag 4

       

 

 

 

Een berichtje in mijn gastenboek vind ik altijd leuk!