GPS-route Stavenisse

 

Klik op het plaatje om de route in Google Earth te bekijken
Klik
hier voor een gewone uitvergroting van het plaatje

 

 

 

  Vandaag Rondje Stavenisse gelopen, een tochtje van ca. 17 km dat ik ooit eens van internet heb geplukt. Kilometers langs de Oosterschelde en een stuk door het binnenland van Tholen. Heerlijk weer, zeker 's morgens met bewolking nog heerlijk koel, vanaf 11.30 kwam de zon er bij en werd het weer behoorlijk warm. Gelukkig wel een lekker windje, dus het was prima uit te houden.

 

Ik had een bankjesrust op de plek waar de soeppost van de 7Dorpentocht altijd staat en daar stopte een automobilist en vroeg op ik aan de 7Dorpentocht bezig was. Waarna we in gesprek raakten, hij had de tocht 22x gelopen en ik denk dat ik op de 7 Ó 8 keer zit. Allemaal op de 50 km. Leuk, zo'n ontmoeting!  

 

Een andere leuke ontmoeting was met een enorme hond, het leek wel een kruising tussen een Sint Bernhard en een Rottweiler! Hij kwam met een noodgang op me af rennen en aan de manier waarop kon ik direct zien dat het een grote goedaardige lobbes was. Ik was alleen als de dood dat ie ging springen! Gelukkig deed hij dat niet, maar voor de rest vond ie Ólles leuk, m'n stok, m'n routebeschrijving, m'n GPS....... Ik kwam amper meer vooruit met dat bakbeest voor m'n voeten en probeerde het met een ferm uitgesproken "ZIT". Prima, geen probleem voor mister hond, hij zat. Maar WOW, toen waren de veters in mijn schoenen weer geweldig interessant, hij lag compleet voor m'n voeten te kronkelen. Eigenlijk was het net Timmie, alleen ietsiepietsie groter. Net toen ik hem op de foto wilde zetten, kwamen we langs de oprit naar zijn huis en daar werd hij geroepen door de baas. Weg hond, geen foto dus.

 

  Helaas was de kantine van de camping waar ik langs kwam gesloten, maar ik kon gewoon op het terras zitten en ook even naar het toilet. Daarna was het nog ca. 4 kilometertjes langs een zonnige Oosterschelde en toen was ik weer terug. Heerlijk tochtje geweest!

 

 

Klik op het plaatje hieronder voor het fotoverslag.

 

 

 

Een berichtje in mijn gastenboek vind ik altijd leuk!