Origineel Overnachten Zuid-Holland
Oude Tonge en Rotterdam

 

Dag 1 Oude Tonge

 

Dag 2 Rotterdam

 

Klik op de plaatjes om de routes in Google Earth te bekijken
Klik
hier en hier voor een gewone uitvergroting van de plaatjes

 

 

 

  Wat vliegt de tijd toch voorbij, hè! Ben ik alweer met m'n 6e Provincietripje bezig, op de helft dus na deze. Zuid-Holland, mijn eigenste provincie was aan de beurt en ja, ook voor deze heb ik een superdeluxe overnachting (2 nachten ook dit keer) geregeld. Maar dat komt straks. Eerst liep ik de Groene Wissel Oude Tonge, op de Zuid-Hollandse eilanden.

 

Vroeg vertrokken om ook vandaag voor de warmte binnen te zijn en dat is aardig gelukt. De route was schitterend, vooral die lange dijk langs het water. Leek Finland wel met al die eilandjes. Na ca. 13 km kon ik aan de koffie en appelgebak en bij gebrek aan bankjes heb ik een straatnaambordjesrust ingelast. Sommige stukjes in de volle zon waren wel een beetje afzien, maar voor de rest heb ik weer van de rust en de ruimte lopen genieten!

 

En dan mijn originele overnachting in Zuid-Holland, ik ben heel dicht bij huis gebleven. Daarbij speelt ook mee dat het morgen mijn trouwdag is, Rob en ik zouden 30 jaar getrouwd zijn. En ik weet zeker dat hij deze overnachting ook geweldig zou hebben gevonden, ik heb namelijk voor 2 nachten een superdeluxe hut op het ss Rotterdam geboekt! Dat was ik al heel lang van plan en in deze “vakantie in stukjes” paste hij natuurlijk perfect.  

 

Ik had gelezen dat er voldoende parkeerruimte bij het schip was, maar dat was wel erg duur (€ 16,00 per dag!). En omdat het zomer is en je dus veel minder bagage nodig hebt dan in de winter besloot ik om gewoon met het openbaar vervoer te gaan. Ik heb Kiaatje gratis achtergelaten op metrostation Hoogvliet en ben met de metro naar Rijnhaven gereden. Vandaar kan je met een bus naar het schip, maar het is amper 2 kilometer lopen en ik besloot tot het laatste.

 

  Ik was eigenlijk nog nooit op Katendrecht geweest en door te gaan lopen maakte ik alvast kennis met dit stukje Rotterdam. Ik voelde me gelijk thuis toen ik langs Café Norge kwam en wat verderop een schip met de naam Iduna (een godin uit de Noordse mythologie) zag liggen. Wel was het onbehoorlijk warm en dan is twee kilometer met een rolkoffertje nog best lang, vooral omdat ik natuurlijk al een tochtje achter de rug had.

 

Maar de aankomst bij het schip vergoedde alles, wat ligt het daar mooi! En wat een mazzel heb ik met het weer, want eerlijk is eerlijk, in de regen was alles veel minder mooi uitgekomen. Ik ben snel ingecheckt en ook m'n hut is snel gevonden. Inderdaad heerlijk luxe, een gigantisch bed, een leuk zitje, een bureautje, minibar en natuurlijk een ruime natte cel. Ik installeer me in m'n hut, ruim een beetje m'n spullen in en ga dan op een eerste onderzoek op het schip.  

 

Dat leidt me naar het Lidodek, waar ik heerlijk in de schaduw van een koel drankje bij het zwembad geniet. Wel een beetje vreemd om op een schip in te schepen en vervolgens niet te vertrekken…… Ik verwacht ieder moment het “trossen los”. Maar dat komt er natuurlijk niet, en ik ga wat later weer van boord om wat te eten te kopen in een supermarkt om in m'n hut te eten. Morgen ga ik met Henk en Marjan uitgebreid dineren, dus nu doe ik het rustig aan.

 

  En ja, dan moeten natuurlijk de avondfoto's gemaakt worden, dat wordt ieder tripje later dat ik die avondfoto's kan maken! Maar het was de moeite waard, een heerlijk ommetje gemaakt in de avondkoelte, met een werkelijk schitterende lucht. En natuurlijk niet alleen foto's gemaakt van het schip, maar ook van de omgeving. Bijzonder fotogeniek!

 

 

De volgende dag is mijn trouwdag en heel bijzonder zit ik dan te ontbijten van een placemat waarop het hotel staat afgebeeld waar ik exact 30 jaar geleden m'n huwelijksnacht hebt doorgebracht! Het ss Rotterdam en Strandhotel Seeduyn behoren allebei tot de Westcordgroep, met als eigenaar Harry Westers, die Rob en ik nog kenden van ons verblijf in Hotel de Wadden op Vlieland, ook van dat hotel is hij de eigenaar. Ik wist het allemaal wel, maar had me niet gerealiseerd dat ik memories van Vlieland op het ss Rotterdam tegen zou komen. Het maakt deze originele overnachting nog mooier!  

 

  Na het ontbijt ga ik op pad voor een Groene Wissel Rotterdam, aangevuld met een aanloop- en een uitloopstukje over Katendrecht. En ondanks de warmte heb ik daarvan weer volop lopen genieten, wat is Rotterdam toch een prachtige stad! Vanwege de warmte is het wel een stads-slenter-tocht geworden met talloze bankjes- en drankjesrusten. Uiteindelijk heb ik toch nog 16 km gelopen.

 

Daarna uitgebreid gedoucht en een heerlijk etentje met Henk en Marjan gehad in het Lido-restaurant op het schip. Nadat Henk en Marjan weer waren vertrokken heb ik buiten op het dek van een mooie zonsondergang genoten en wederom even een ommetje in de avondkoelte gemaakt. En daarna naar bed voor de tweede en laatste nacht op het schip. En ook deze nacht heb ik heerlijk geslapen, gelukkig is de hut lekker koel!  

 

 

Ook de tweede ochtend heb ik me het ontbijt prima laten smaken, en voordat het opnieuw warm zou worden heb ik even een Rondje Katendrecht gelopen. Daarna heb ik een rondleiding door het schip genomen en ben daar een flink aantal uurtjes mee zoet geweest. Was erg leuk, een combi van audiotour met overal vrijwilligers die nog meer ter plekke konden vertellen. Wat een prachtige zalen hebben ze aan boord en wat een enorme ruimte. Dat zou je aan de buitenkant te zien niet zo gauw denken.

 

  Door de machinekamer was een aparte rondleiding, ook die heb ik gevolgd en hoewel de technische kant van dat soort dingen me altijd een beetje ontgaat vond ik het allemaal erg indrukwekkend en het werd allemaal prima uitgelegd door een man die er zelf jaren heeft gewerkt! Dit was trouwens ook spekkie voor Rob z'n bekkie geweest, ik heb heel erg aan hem moeten denken daar tussen de machines……..

 

Na afloop kon ik meerijden met het pendelbusje van het schip en dat zette me keurig pal voor station Rijnhaven af. Nog even een kwartiertje in de metro en toen met Kaatje naar huis. Het was weer een geweldig tripje, ik heb ervan genoten en het bewijst maar weer eens dat ook dingen die je dichtbij haalt heel lekker kunnen zijn!

 

 

Klik op de plaatjes hieronder voor de fotoverslagen.

Oude Tonge

 

Het ss Rotterdam

 

Rotterdam

   

 

 

 

Een berichtje in mijn gastenboek vind ik altijd leuk!