Origineel Overnachten Gelderland
Borculo, Geesteren en Verwolde

 

Dag 1 Borculo

 

Dag 2 Huis Verwolde

 

Klik op de plaatjes om de routes in Google Earth te bekijken
Klik
hier en hier voor een gewone uitvergroting van de plaatjes

 

 

 

  En dan ben ik op pad voor mijn vierde provincietripje. Gelderland is dit keer aan de beurt, daar heb ik mijn origineel overnachten adresje uitgezocht in de Achterhoek. 't Is weer een leuke, maar daarover straks. Eerst heb ik in een zonovergoten landschap de Groene Wissel Borculo gelopen. Aanrader! Wat een prachtige route was dat, boerenland, heel veel weggetjes en paadjes omzoomd door hoge bomen, een stukje natuurgebied compleet met grote grazers, en niet te vergeten Geesteren en Borculo.

 

In Borculo staat de watermolen Olliemölle en daar heb ik op het terras van het gelijknamige restaurant uitgebreid zitten genieten van koffie met mango bavarois, met een bolletje ijs erbij. En daarna naar mijn overnachtingsadres, dat had ik van de buitenkant al gezien, want de Groene Wissel komt er langs, en ik heb in overleg Kiaatje vanmorgen daar al neergezet en heb dat als startpunt gekozen. Kwam ook beter uit met de doorkomst door Borculo, dat was nu mooi op tijd voor de koffie. Anders heb je alleen koffie bij de start en verder niks meer.  

 

  En op dit tripje ga ik in Geesteren voor Swiebertje spelen, want ik heb een B&B geboekt in een hooiberg! En dat is weer helemaal een schot in de roos, een heuse hooiberg, achter een boerderij en alle kanten op onbelemmerd uitzicht over boerenland. En de buren die ik hier heb, helemaal geweldig! Een kudde koeien staat op een paar meter afstand van de hooiberg en die gluren onbekommerd naar binnen en vermaken me soms met gestoei en geloei.

 

Van binnen is het huisje veel ruimer dan van buiten lijkt, en heel compleet ingericht. Zithoekje, eethoekje, keukentje, natuurlijk een slaapgedeelte en een douche met wc. Als welkomstcadeautje lagen er een paar speciaal gebakken koekjes, met uitleg erbij en natuurlijk heb ik die onder het genot van een kopje koffie lekker op zitten smikkelen. Buiten, aan een grote picknickbank. Niet al te lang, want hoewel het stralend zonnig weer is, staat er wel een koude wind.  

 

  Na het eten even een ommetje gemaakt om de zonsondergang te bekijken, die was weer prachtig! En daarna net zoals de vorige keren een paar avondfoto's van m'n logeeradres gemaakt. Daarbij werd één van de koeien opeens hevig verliefd op me en holde zelfs met jolige bokken(koeien)sprongen achter me aan toen ik een paar foto's van wat verder weg wilde maken. Het was gewoon weer "the end of a perfect day"!

 

 

Vanmorgen hoefde ik niet vroeg mijn bed uit om de zonsopkomst te zien! Ik hoefde alleen maar vroeg wakker te zijn, hoe bijzonder is dat! Maar natuurlijk ben ik toch even naar buiten gegaan om van de mooie ochtend te genieten en een klein ommetje te maken. Het heerlijke en overvloedige ontbijt smaakte daardoor dubbel lekker! Daarna heb de hooiberg gedag gewuifd, het was weer een geWELdige overnachting!  

 

  En toen op pad voor de Trage Tocht Verwolde in de buurt van Laren. Nou, die was precies wat je van een TT kan verwachten, 95% onverhard en 90% bos Niet helemaal mijn ding dus, maar zo in de lente als het bos nog niet zo dichtbegroeid is, vind ik het wel leuk. En de stukjes boerenland vergoedden veel.

 

De tocht was maar 11 km en daarna heb ik Huis Verwolde uitgebreid bewonderd en een ommetje gemaakt in de tuinen. De terugreis ging niet fileloos, maar al met al viel het mee. Ik heb weer een heerlijk tripje gehad en kijk alweer uit naar de volgende, in Groningen, daar ga ik twee nachten naartoe en die wordt ook weer heel leuk!  

 

 

Klik op de plaatjes hieronder voor de fotoverslagen.

Borculo

 

De Hooiberg

 

(Huis) Verwolde

   

 

 

 

Een berichtje in mijn gastenboek vind ik altijd leuk!