De Deense Virtuele Easter Run
vanuit 's-Gravendeel

 

Klik op het plaatje om de route in Google Earth te bekijken
Klik
hier voor een gewone uitvergroting van het plaatje

 

 

 

  Eigenlijk had ik vandaag de bollenvelden rondom Heiloo in gedachten, maar er werd bewolkt weer verwacht, dus heb ik de bollen nog wat uitgesteld en ben een oude route (van de Seutertocht) vanuit 's-Gravendeel gaan lopen. Ruim 20 km was die, en met een extra lusje naar de Kees Verkerkbaan moest ik dan op 21 km uitkomen voor de Deense Easter Run die dit weekend gelopen moet worden.

 

En inderdaad begon de dag grijs, en ook het begin van de route was niet denderend, een lang stuk langs de provinciale weg. Maar naarmate de tijd vorderde, verbeterde zowel het weer als de route en heb ik weer eens heerlijk lopen polderen.

 

Vlak voor het eind staat er een leuk paaltje langs het pad met nummer 17 erop. Bovenop een dijk, dus ik kwam op het idee om in het gras te gaan zitten voor een selfie. Mijn GPS legde ik even in het gras....... En wat er nou gebeurd is, is me nog steeds een raadsel, maar toen ik weer verder ging, was de hele route die ik gelopen had weg, foetsie, in thin air verdwenen! Zwaar uhhhh, nou ja, in ieder geval een woord wat met een K begint.  

 

Gelukkig had ik de laatste bankjesrust met afstand gemarkeerd, en die waypoints stonden er nog wel in. Vanaf het paaltje naar de finish wist ik dus, en vanaf de start naar de bankjesrust. Thuis even het stukje daartussenin in afstandmeten getekend en ik kon de afstand berekenen. 17,35 + 1,8 + 2,45 = 21,60 km. In de track van de oude route heb ik even het stukje naar de Kees Verkerkbaan erbij gezet en zie, die kwam ook netjes op 21,6! Alles klopt weer, en ik heb de route handmatig in Garmin ingevoerd, want hij moet wel meetellen voor m'n jaartotaal natuurlijk!

En voor de Deense Easter Run waren de kilometertjes dus ook gelopen, de medaille mocht om! Moraal van dit verhaal? Leg nooit je GPS in het gras om een selfie te maken!

 

 

Klik op het plaatje hieronder voor het fotoverslag.

 

 

 

Een berichtje in mijn gastenboek vind ik altijd leuk!