Rondje Ockenburgh in Den Haag
Zuid-Hollands Landschap

 

Klik op het plaatje om de route in Google Earth te bekijken
Klik
hier voor een gewone uitvergroting van het plaatje

 

 

 

  Ergens in maart kreeg ik van het Zuid-Hollands Landschap een mailtje met daarin suggesties voor voorjaarsroutes. Een daarvan was het Rondje Ockenburgh, waarin voornamelijk het Hyacintenbos werd aangeprezen. Dat zou in april in bloei staan, dus ik heb de route zolang opgeborgen en nu, zo ongeveer half april, ben ik hem wezen lopen.

 

Nou teleurstelling: in het Hyacintenbos stond nog geen enkele hyacint in bloei! Maar natuurlijk ging de route niet alleen door dat bos, maar ook verder door Ockenburgh, Madestein, langs Parnassia, door de duinen naar Kijkduin, over de Puinduinen en dan weer terug naar Ockenburgh. Met name door die Puinduinen was het best een pittige route!  

 

De eerste koffiestop had ik bij de H. Franciscuskerk bij Parnassia, die is tegenwoordig in gebruik als ontmoetingscentrum, ik geloof met name voor patiŽnten van Parnassia. Maar als ik me liet registreren kon ik ook een gratis kopje koffie krijgen. Toen ik zei dat dat niet nodig was en dat ik gewoon wilde betalen voor mijn koffie, keken ze me aan alsof ik van Saturnus kwam! Dat begreep ik ook wel toen ik de prijs van de koffie hoorde, 30 (!!!) cent........ Ik schoot nog net niet in de lach, maar realiseerde me wel dat dit voor mij een schijntje is, maar waarschijnlijk niet voor de mensen die hier rondliepen, was echt triest.

 

  In Kijkduin heb ik een extra rondje gemaakt, maar daar zijn ze nog steeds niet klaar met de realisatie van de nieuwe boulevard. Ik kon wel in een concept store een latte met een blondie scoren en een soort kleine markthal was wel al af, die zag er gezellig uit. Al met al is het (ondanks de nietbloeiende hyacinten) een heerlijk wandelingetje geweest, waar ik ook heerlijk lang over heb gedaan!

 

 

Klik op het plaatje hieronder voor het fotoverslag.

 

 

 

Een berichtje in mijn gastenboek vind ik altijd leuk!