Groene Wissel Streefkerk

 

Klik op het plaatje om de route in Google Earth te bekijken
Klik
hier voor een gewone uitvergroting van het plaatje

 

 

 

  Wowwwwww, soms ben ik toch echt wel blij dat ik een ochtendmens ben, hoor! Gisteren bij het weerbericht zeiden ze dat er een heldere en heel koude nacht werd verwacht, maar dat het later op de dag zou gaan bewolken en ook voor de rest van de week zijn de vooruitzichten wisselvallig. En dus ben ik vanmorgen héél vroeg (om 6 uur) op pad gegaan naar één van de mooiste plekjes die ik ken om de zonsopkomst mee te maken, de molen bij de Zijdebrug in de omgeving van Streefkerk.

 

Een half uurtje voor de zon op kwam was ik ter plekke en kijk, ik was nog niet eens de enige, er stond iemand op de brug met een statief, camera en joekel van een telelens. We maakten een praatje en de eerste foto's van de molen afstekend tegen de werkelijk schitterende ochtendlucht. Daarna heb ik de man een prettige dag gewenst en ben ik op pad gegaan, de zonsopkomst tegemoet.  

 

  De zonsopkomst zelf was achter de wolken, ik heb er nog net een glimpje van op kunnen vangen. Maar niet getreurd, de kleuren in de hemel, de takken van de bomen die daar zo mooi tegen afstaken en de kraakheldere spiegelingen in het water waren adembenemend mooi! En toen dan eenmaal de zon boven de wolkenband uitkwam en zijn licht over de ijskoude, witbevroren weilanden uitstrooide werd het helemaal sprookjesachtig mooi.

 

Vooral toen er een gigantische zwerm ganzen opsteeg...... WOW!!!! Er volgde even een stukje langs een weg, maar zo vroeg op de zondagochtend reed daar bijna niemand en toen kwam de eindeloze Tiendweg terug naar Streefkerk. Helemaal geweldig, schitterende uitzichten alle kanten op en het zonnetje nu in de rug voor mooie foto's. Bij Streefkerk even een ommetje langs de Lek gemaakt en toen langs een paar mooie molens.  

Inmiddels waren er steeds meer wolken in de lucht gekomen, en op het laatste stukje naar Kiaatje verdween de zon achter die wolken en trok het helmaal dicht. Lucky me, ik heb net de gouden uurtjes van vandaag meegepikt!

 

 

Klik op het plaatje hieronder voor het fotoverslag.

 

 

 

Een berichtje in mijn gastenboek vind ik altijd leuk!