Groene Wissel Middelharnis

 

Klik op het plaatje om de route in Google Earth te bekijken
Klik
hier voor een gewone uitvergroting van het plaatje

 

 

 

  Ik zag dat vandaag de Kasteeltocht in Doornenburg en Herwen was. Dat vind ik een leuke tocht, maar toen ik op Buienradar keek, zag ik dat daar regen werd voorspeld. Op de Zuid-Hollandse Eilanden werd wel zon (met wat wolken) verwacht en eigenlijk vind ik het een beetje onzin om heel ver te gaan rijden om in de regen te lopen.

 

Ik besloot dus dichter bij huis te blijven en koos voor de Groene Wissel Middelharnis. Die had ik al eens gelopen maar dat is inmiddels 6 jaar geleden, dus dat mag wel weer een keer. Wel weer in winteroutfit (legging onder broek, handschoenen en sjaal) en daar was ik wel erg blij mee, want tjonge, wat was het af en toe koud en guur! Het was een mooie route, op één stukje na, ca. 2 km richting Dirksland via een drukke weg. En juist daar verdween vaak de zon achter de wolken en liep ik precies in de wind. Beetje afzien dus! Maar de overige stukken van de route maakten dat helemaal goed, wat een schitterend landschap toch daar op Goeree-Overflakkee.  

 

De tulpenvelden beginnen inmiddels ook op kleur te komen en overal stond nog het uitbundige geel van de narcissen. Samen met weilanden vol koeien en een fantastische wolkenlucht maakte dat het Hollandse plaatje compleet. Ik heb ervan genoten, nagenoeg geen pijn in m'n heup gehad en zelfs nog twee bankjesrusten in de zon kunnen pakken.

 

 

Klik op het plaatje hieronder voor het fotoverslag.

 

 

 

Een berichtje in mijn gastenboek vind ik altijd leuk!