Origineel Overnachten Utrecht
Woudenberg, Utrecht en Soestdijk

 

Dag 1 Woudenberg

 

Dag 2 Soestdijk

 

Klik op de plaatjes om de routes in Google Earth te bekijken
Klik
hier en hier voor een gewone uitvergroting van de plaatjes

 

 

 

  En zo ben ik weer op pad voor een provincietripje, mèt bijzondere overnachting natuurlijk! Maar dat komt later, blijft nog even een verrassing, eerst werd er uiteraard gewandeld. Provincie Utrecht was dit keer aan de beurt en voor de eerste dag had ik gekozen voor een Groene Wissel in Woudenberg. Met een paar kleine files (irritant hoor, steeds die knipperende matrixborden) arriveerde ik rond half 10 in Woudenberg en kon ik op pad, voor het eerst dit jaar in zomerjasje!

 

Het was best een mooie route, over Landgoed Den Treek en langs de Heiligenbergerbeek. Beetje veel bos naar mijn smaak, maar goed, zo in de lente zit er nog niet zoveel blad aan de bomen en in het zonnetje vond ik het toch wel mooi. Bekende stickers tegengekomen van de Koninklijke Weg en het Grebbeliniepad. Vroeg in de middag was ik weer terug en kon ik op pad naar mijn B&B.  

 

En dat had even wat voeten in de aarde, want waar mijn vorige twee overnachtingen een beetje buitenaf waren, was deze in het centrum van de stad Utrecht. En ja, dat is een dingetje met parkeren natuurlijk. Op aanwijzing van mijn gastvrouw zet ik Kiaatje in de parkeergarage Vaartsche Rijn en wandel op mijn gemakje met rolkoffertje de ca. 600 meter naar mijn logeeradres. En dat is wel helemaal SUPER-Utrechts natuurlijk, want ik had een werfkelder aan één van de grachten geboekt!

 

  Mijn gastvrouw zit al buiten op me te wachten en helpt me met het sjouwen van het koffertje de steile trap af. En daar is dan mijn originele overnachting nummer drie, een historische werfkelder, helemaal voor mij alleen. Alles ziet er prachtig uit, en dat niet alleen, alles is ook nog eens helemaal duurzaam ingericht, inclusief warmtepomp en inductiekookplaat. Ik installeer mijn spullen een beetje en ga onder het genot van een kopje koffie genieten van de prachtige middag buiten op de kade.

 

Leuk hoor, er komt van alles voorbijvaren, van rondvaartboten tot kano's, vervelen hoef je je hier echt niet. Ik lees ook een (foto)boek van hoe de verbouwing van de werfkelder tot stand is gekomen, wat een verhaal en wat kwam daar veel bij kijken! De middag is nog steeds redelijk jong, dus ik besluit om gezellig even het centrum van Utrecht in te gaan. Gewoon de gracht volgen en dan kom je er vanzelf. Ik heb een hapje gegeten en spontaan een rondvaart gemaakt, waarbij ik voorbij m'n “eigen huis” kwam.  

 

  Daarna lekker gedoucht, nog even buiten van de mooie avond genoten en natuurlijk foto's gemaakt van de Hoendervorst bij avond. Het ziet er als een plaatje uit, met de verlichting aan en de lantarens op de gracht. En dan wordt het tijd om te gaan slapen, de glazen deur en de houten buitendeur dicht en even wennen aan het geluid van het verkeer op de gracht boven de kelder, dat rijdt natuurlijk als het ware over je dak heen. Maar zo laat op de avond rijdt er niet zoveel meer en ik heb heerlijk geslapen.

 

Bij deze overnachting werd geen compleet ontbijt geserveerd, maar er was yoghurt, muesli, beschuiten, boter, jam, jus d'orange en koffie natuurlijk. In een leuk winkeltje vlakbij ben ik vanmorgen vroeg twee verse croissantjes gaan kopen. Gelijk een klein ommetje dus waarbij ik mijn kelder vanaf de overkant van het water heb bewonderd. Daarna heerlijk ontbeten en koffie buiten gedronken, in gezelschap van twee eendjes die voor m'n deur in slaap waren gevallen. Nu alles weer opruimen, koffertje pakken en op voor wandeling 2, bij Soestdijk.  

 

Ik zet koers naar Soestdijk waar ik wederom een Groene Wissel op het programma heb staan. Zonder problemen rijd ik de parkeergarage uit (mag in de krant, want ik heb een haat-liefde verhouding met parkeergarages) en na een halfuurtje ben ik bij station Soestdijk (nooit geweten dat dat een station heeft).

 

  De Groene Wissel vond ik een beetje tegenvallen, je liep eigenlijk helemaal om Paleis Soestdijk heen, vaak langs het hek dat er omheen staat. Maar dankzij het heerlijke weer was het toch lekker lopen. Veel in het bos, veel zand en bekende plekjes van de Koninklijke Weg en de Trage Tocht Baarn die ik hier vaak in de herfst loop.

 

Terug in Soestdijk geen ijsboer tegen gekomen, dus bij het station op het terras van het café dat daar zit een grote latte genomen. Zonder problemen naar huis gereden en daar uitgebreid met Timbimbertje geknuffeld. Zo zit het derde provincietripje er ook alweer op, ik heb er weer van genoten! Volgende maand Gelderland......

 

Klik op de plaatjes hieronder voor de fotoverslagen.

Woudenberg

 

De Werfkelder

 

Soestdijk

   

 

 

 

Een berichtje in mijn gastenboek vind ik altijd leuk!