De Boerenkaasroute
vanuit Zoeterwoude-Dorp

 

Klik op het plaatje om de route in Google Earth te bekijken
Klik
hier voor een gewone uitvergroting van het plaatje

 

 

 

  Nadat ik de laatste tijd vrij vaak laat gestart was voor mijn doen, wilde ik vanmorgen wel weer eens getuige zijn van de zonsopkomst. Ik koos een route uit door de polders rondom Zoeterwoude-Dorp, de Boerenkaasroute. Die had ik verleden jaar ook gelopen en ik wist nog dat je eerst een heel stuk door het dorp ging. Dus de tijd een beetje ruim genomen om zeker te weten dat ik in open land zou zijn als de koperen ploert zich liet zien.

 

En zo heb ik mezelf om 04.45 uit bed geschopt en ben om 05.30 gaan rijden. Iets over zessen was ik bij het TOP Zoeterwoude, mooi op tijd dus want zonsopkomst zou om kwart voor zeven zijn. En kkkkkkkkoud dat het was, zo vroeg....... Ik was weer heel erg blij met m'n sjaal en handschoentjes! Maar het was de moeite waard, ik heb genoten van een prachtige zonsopkomst, waarbij de zon vlak naast een kerk opkwam. Bijzonder gezicht!  

 

  Ook verder een heerlijke route, veel smalle paden door de weilanden, rustige kronkelweggetjes en op het eind nog een stukje door polderpark Cronesteyn. Deze route is een fietsroute, maar in dit park heb ik de voetpaden gevolgd, want de zonsopkomst had ik voor mij alleen, maar op het eind waren de racefietsers ook wakker...... Hierdoor werd de route iets korter, 16 i.p.v. 17, dus ik was lekker vroeg weer thuis. Nu fijn genieten van het zonnetje in de tuin!

 

 

Klik op het plaatje hieronder voor het fotoverslag.

 

 

 

Een berichtje in mijn gastenboek vind ik altijd leuk!