De Blankenburgverbinding
Werkzaamheden aan de noordkant

 

Klik op het plaatje om de route in Google Earth te bekijken
Klik
hier voor een gewone uitvergroting van het plaatje

 

 

 

  Tussen Rozenburg en Maassluis/Vlaardingen zijn ze druk aan het werk aan de Blankenburgverbinding tussen de A20 en de A15. Die bestaat uit een landtunnel, een tunnel onder het Scheur (Nieuwe Waterweg) door en twee verkeersknooppunten. Aan deze kant had ik de werkzaamheden al vaak bekeken, maar nog nooit aan "de overkant". Toen kreeg ik een nieuwsbrief, waarin een fietsroute langs de werkzaamheden aan de noordkant werd vermeld. 10 km. Nou, dat is mooi, kan ik vanuit huis naar de pont wandelen, overvaren, daar de route oppikken en na afloop weer terugvaren en -wandelen.

 

En dat heb ik dus vandaag gedaan, het werden bijna 18 km, waarvan ik er zeker 9 tegen een fikse wind op heb lopen tornen. Was echt blij dat ik handschoenen en een sjaal had meegenomen, want het was behoorlijk koud in de wind langs het water! Het was een leuk rondje, interessant en op het eind ook nog een stukje heerlijk door de polders, toen lekker met het windje in de rug. Helaas geen ijsje, de ijsboer bij de pont stond er nog niet, zeker te vroeg in het seizoen.......  

 

Maar wel een gratis kopje koffie bij het informatiecentrum, en een vrij toegankelijk toilet bij de golfbaan. Was een mooi tochtje, over een tijdje nog eens doen, als de bouw weer wat verder gevorderd is. In 2024 moet alles klaar zijn.

 

 

Klik op het plaatje hieronder voor het fotoverslag.

 

 

 

Een berichtje in mijn gastenboek vind ik altijd leuk!