Verhaal van Nederland
Podwalk Brielle

 

Klik op het plaatje om de route in Google Earth te bekijken
Klik
hier voor een gewone uitvergroting van het plaatje

 

 

 

  Na die intensieve wandelweek wilde ik het vandaag rustig aan doen, maar met dat mooie weer helemaal niet naar buiten gaan was ook geen optie natuurlijk! En omdat de AH bij ons op het dorp gesloten is vanwege een verbouwing kwam ik op het lumineuze idee om in Brielle boodschappen te gaan doen en dat te combineren met het wandelen van een podwalk, behorende bij Het Verhaal van Nederland (tv-serie bij de NPO)

 

 

Er zijn een aantal van die podwalks, maar de meeste zijn erg ver weg voor een ommetje van ca. 5 km. Brielle natuurlijk niet, dat is 3x struikelen voor mij. En dus op pad, gewapend met phone en oordopjes. Helemaal nieuw voor mij, op zo'n manier wandelen, en ik vond het best leuk. Een ommetje lopen en tegelijk wat geschiedenis van de omgeving horen! Natuurlijk ken ik Brielle goed, en de route had geen verrassingen, maar met alle info erbij werd het toch een leerzaam tochtje.  

 

Wel een waarschuwing voor degenen die deze ook willen gaan lopen: wacht er even mee tot na 1 april! De stad gaat namelijk op diverse plekken helemaal op de schop, met bijbehorende bouwherrie en wegafsluitingen. Natuurlijk moet dat op 1 april (viering van 450 jaar) allemaal klaar zijn, dus daarna zal de stad weer helemaal spic en span zijn. De route op zich is ook nu prima te volgen, maar het levert soms wat potsierlijke beelden op, zoals een dixi pal naast een schandpaal en baggerschepen als achtergrond voor historische beelden. kst

 

 

Klik op het plaatje hieronder voor het fotoverslag.

 

 

 

Een berichtje in mijn gastenboek vind ik altijd leuk!