Origineel Overnachten Brabant
Bergen op Zoom en Hoogerheide

 

Dag 1 Bergen op Zoom

 

Dag 2 Bergen op Zoom (stad)

 

Klik op de plaatjes om de routes in Google Earth te bekijken
Klik
hier en hier voor een gewone uitvergroting van de plaatjes

 

 

 

  Mijn tweede provincie-uitje van dit jaar voerde naar Brabant. En natuurlijk heb ik weer een originele overnachting uitgezocht, zo bijzonder dat het wel eens de mooiste van allemaal kan worden! Maar daarover straks meer. Eerst "moet" er natuurlijk gewandeld worden. Voor de eerste dag had ik een Groene Wissel bij Bergen op Zoom gekozen. En wat had ik een heerlijk weer vandaag! Wat een genot om weer eens onder een mooie blauwe hemel in het zonnetje te lopen.

 

Het was een mooie route, iets teveel bos naar mijn smaak, ik was blij dat de zon scheen, bos met een zonnetje vind ik nog wel leuk! En een stukje door een natuurgebiedje stond een beetje onder water, daar ben ik omheen gewandeld. Het laatste stukje door de binnenstad van Bergen op Zoom, waar ik het eerste finishijsje van dit seizoen heb gescoord. Dat er nog maar veel mogen volgen!  

 

Mijn B&B voor dit Brabanttripje is in Hoogerheide. Een vliegtuig (Fokker Friendship F27 helemaal voor mij alleen! Vanuit Bergen op Zoom is het een half uurtje rijden naar Hoogerheide en daar rijd ik zonder problemen via de routebeschrijving die ik bij mijn boeking had ontvangen naar de parkeerplaats. Ik meld me bij het huis en de B&B eigenaar loopt met me mee naar het vliegtuig. WOW, dat is echt wel gaaf zeg, als je dat daar zo ziet staan.

 

  Binnen zie het eruit als een plaatje, uiteraard een lange smalle ruimte, met een keukentje, een eethoekje, een zithoekje met TV, het slaapgedeelte met 2persoonsbed met elektrische bedbodem en helemaal achterin het toilet en de badkamer, met als klap op de vuurpijl een regendouche en een sauna! En dan natuurlijk de cockpit, die nog helemaal in originele staat is. Het is helemaal geweldig!

 

Mijn gastheer legt alles uit, hoe de deur open en dicht gaat, hoe de verwarming, de verlichting en de sauna werkt en hoe het geregeld is met de ventilatie, want even een raampje open zetten gaat natuurlijk niet. Ik zet m'n bagage binnen en wandel dan allereerst een rondje helemaal om het vliegtuig heen, even van alle kanten op de foto zetten. Dan maak ik een kopje koffie voor mezelf en wacht tot de sauna op temperatuur is. Wat een luxe, zelfs een badjas voor na afloop ontbreekt niet!

 

Na het badderen houd ik een klein verkleedpartijtje voor mezelf, ik poseer als stoere piloot, als gezagvoerder en als lieftallige stewardess. Leuk dat die pakjes daar hangen en dat je er gebruik van mag maken! Met eten houd ik het simpel, ik heb brood en kaas meegenomen en neem een drankje uit de koelkast (behalve de dure bubbels zijn alle drankjes bij het verblijf inbegrepen).  

 

  Als het donker wordt loop ik natuurlijk nog een rondje en bewonder het vliegtuig met de buitenverlichting erbij. Ook even alle lampjes in de cockpit laten branden en dan wordt het tijd om te gaan slapen. Het is met voorsprong de allerduurste van al m'n overnachtingen, maar het zou ook zomaar eens de nummer 1 qua originaliteit kunnen worden. Moeilijk om deze te overtreffen!

 

Toen het ontbijt gebracht werd was het somber en het regende. De gastvrouw van de B&B zei dat ik tot 12 uur mocht blijven en raadde me aan lekker op de bank naar een filmpje te gaan kijken. Op dat moment trok me dat wel aan, tenslotte was dit een peperdure overnachting en hoe langer je daarvan kan genieten, hoe beter natuurlijk. Maar toen ik het ontbijt op had, trok de lucht helemaal open en werd het heerlijk zonnig.

Een blik op Buienradar leerde dat dat zeker tot 13.00 zou duren, en daarna zou het gaan plenzen. En tja, toen leek binnen zitten tot 12 uur niet meer zo'n goed idee, ik had immers gisteren al volop van de Friendship genoten! En dus ben ik gedag gaan zeggen aan m'n gastvrouw (ik kreeg nog een presentje in de vorm van een bonbon-vliegtuigje) en heb ik de Friendship gedag gewuifd. Het was een fantastische overnachting!!!

 

Ik ben wederom naar Bergen op Zoom gereden en heb daar een Groene Stadswissel van ruim 7 km gelopen. Heerlijk van de mooie stad lopen genieten en onderweg een latte gedronken. En ik had goed gekozen, want in Kiaatje onderweg naar huis werd de lucht helemaal grijs en toen ik thuis was stortregende het inderdaad.  

 

En dus zit mijn tweede provincietripje er ook weer op, volgende maand nummer drie. Dat wordt ook een heel leuke, maar dat blijft nog wel een verrassing natuurlijk.......

 

 

Klik op de plaatjes hieronder voor de fotoverslagen.

Bergen op Zoom

 

De Friendship

 

Bergen op Zoom stad

   

 

 

 

Een berichtje in mijn gastenboek vind ik altijd leuk!