Rondje Maeslantkering
op Palindroomdag 2202-2022

 

Klik op het plaatje om de route in Google Earth te bekijken
Klik
hier voor een gewone uitvergroting van het plaatje

 

 

 

  Wat een PRACHTIGE palindroom-datum vandaag! 22022022, die moet echt in mijn wandelboekje hoor! En dus op zoek naar een aardige route, niet te lang en een beetje in de buurt, want morgen ga ik weer de hort op voor een provincietripje.

 

De keus viel op een Rondje Maeslantkering vanuit Maassluis. Die liep ik ook als 3e dag van de alternatieve 4Daagse omdat er zo'n leuke uitkijkheuvel bij de kering is. Lekker vroeg vertrokken, onder een hemel met prachtig ochtendrood. Het gezegde "ochtendrood, water in de sloot" werd helaas waar gemaakt, de laatste drie kilometer liep ik in de nattigheid.  

 

  De route zoals ik hem uitgezet had ging door het Staelduinse Bos, maar daar aan de rand van het bos zag ik zoveel geknakte bomen dat ik besloot om het gevaar niet op te zoeken en lekker op het fietspad te blijven. Dat had als nadeel dat de route iets korter werd, maar als voordeel dat ik langs een polder-kunstroute liep, met mooie schilderijen en gedichten. Elk nadeel hep wederom se voordeel!

 

In het Keringhuis heb ik een kopje koffie gedronken en wat foldertjes meegenomen. Het laatste stukje werd het vies nat en de wind gierde vanaf de Nieuwe Waterweg zijwaarts over het fietspad. In plaats van dat fietspad heb ik een pad achter de bomenrij en langs 6 grote windmolens genomen. Wel wat saaier, maar daar liep ik wel wat meer beschut.  

 

Lekker nat bij Kiaatje gearriveerd en snel naar huis voor warme, droge kleren en een grote bak koffie. De palindroomkilometertjes zijn in de pocket!

 

 

Klik op het plaatje hieronder voor het fotoverslag.

 

 

 

Een berichtje in mijn gastenboek vind ik altijd leuk!