De Rhoonse Griendentocht
van de RWV

 

 

Klik op de plaatjes om de routes in Google Earth te bekijken
Klik
hier en hier voor een gewone uitvergroting van de plaatjes

 

 

 

  Vandaag heerlijk bezig geweest met de Rhoonse Griendentocht van m'n eigenste kluppie, de Rotterdamse Wandelsport Vereniging RWV. Eerst 's morgens een handje geholpen op het startbureau. Wat heerlijk om weer zoveel bekenden te zien, nieuwe mensen te ontmoeten, even een praatje te maken, een grapje tussendoor, dat waren toch echt wel de dingen die gemist zijn de laatste jaren! Dat hoorde je ook van heel veel deelnemers, het kwam van twee kanten: organisatie en wandelaars hadden elkaar echt gemist en waren blij elkaar weer te zien!

 

De aanmelding was buiten, maar voor toilet, koffie en andere versnaperingen kon je (met CTB en mondkapje) terecht in de sporthal. En ook die waren blij dat ze weer open mochten! Kortom, het was een blije dag en ook gezellig druk. Rond een uur of 12 werd het rustiger en ben ik zelf ook even voor een kort rondje vertrokken, ik heb de 5 km gelopen, heerlijk in het inmiddels doorgebroken zonnetje. Morgen ga ik voor een wat langere afstand, ook dan is er startbureau en een verzorgingspost onderweg aanwezig. En, misschien wel het meest gewaardeerd: er is uitstekend gepijld!  

 

 

En dat was dag 2 van de Rhoonse Griendentocht van de Rotterdamse Wandelsport Vereniging RWV! Net als gisteren geweldig om weer zo veel bekenden tegen te komen. Eerst nog even bij het startbureau blijven hangen, hoewel ik vandaag geen "dienst" had. Het was wel wat kouder dan gisteren, maar er stond een stuk minder wind en de zon was er nu vanaf het begin bij.

 

  Rond 9 uur ben ik op pad gegaan voor de 15 km, die route ging in het begin even helemaal in z'n uppie, later sloot hij weer aan op andere afstanden. De grienden waren prachtig als altijd, hoewel we een lusje misten omdat ze daar aan het snoeien waren. Andere percelen waren al volop gesnoeid, altijd leuk om de tegenstelling tussen gesnoeide en ongesnoeide stukken te zien! Daarna het beruchte "pad achter de golfbaan", waar ze gelukkig een verse lading grind op hadden gekiept, zodat het geen blubberbende was.

 

Daar kwam pijler John me tegemoet gereden en ook met hem moest er even worden bijgekletst naruurlijk. En dan de verzorgingspost, soep, koffie, nog een koffie en een koek, en een hoop gezelligheid....... ben weer veel te lang blijven hangen...... Nog even allemaal zwaaien naar Sabine en toen op pad voor het laatste stuk door de polders. Heerlijk uitwaaien en genieten van de weidse uitzichten. En natuurlijk het blauwe paard, zo'n beetje het meest gefotografeerde object tijdens de RGT! Het laatste stukje door het hertenkamp, nog even wat plaatjes maken van narcissen en krokusjes en dan ben ik weer terug bij de sporthal. Het zijn twee heerlijke dagen geweest!  

 

 

Klik op de plaatjes hieronder voor de fotoverslagen.

Dag 1

 

Dag 2

 

 

 

 

Een berichtje in mijn gastenboek vind ik altijd leuk!