Groene Wissel Anna Paulowna

 

Klik op het plaatje om de route in Google Earth te bekijken
Klik
hier voor een gewone uitvergroting van het plaatje

 

 

 

Mijn vriendjes weten inmiddels wel dat ik dol ben op lange, rechte polderwegen. En toen ik gisteren bij het weerbericht zag dat er vandaag in het uiterste noordwesten nog een glimpje zon te verwachten zou zijn, besloot ik om mijn hart weer eens op te gaan halen in Holland's Kroon, Anna Paulowna om precies te zijn, in de kop van Noord-Holland.

 

Ruim vier jaar geleden had ik daar eens een Groene Wissel gelopen en een hernieuwde kennismaking was dus op zijn plaats. Ik liep daar ook een paar keer de Narcissentocht, maar die is helaas opgehouden te bestaan. De Groene Wissel voerde me naar Van Ewijcksluis, en terug over eindeloze paadjes dwars door de bollenvelden. Daar was nu natuurlijk geen snars te zien, maar de ruime vergezichten vond ik al mooi genoeg!

 

Ik was vroeg van huis vertrokken in de hoop een mooie mistige zonsopkomst te zien, maar daar was het zo vroeg in de ochtend helaas nog te grijs voor. Gelukkig brak wat later wel de zon door (geen glimpje, maar een GLIMP!) en heb ik onder een stralend blauwe hemel door de polders lopen banjeren, puur genieten! Onderweg nog een koffie to go kunnen regelen, die heb ik in subtropische sferen onder een palmboom opgedronken.  

 

Op de terugweg had ik wel een stevig windje tegen, maar in het zonnetje was dat goed te doen, en m'n been begon wat te protesteren. Ik kreeg van de week bericht dat de inschrijving van de 100 van Leeghwater is geopend, nouwwwww, dat gaat hem niet worden met dit been! Maar deze 17 km zit toch weer in de pocket!

 

 

Klik op het plaatje hieronder voor het fotoverslag.

 

 

 

Een berichtje in mijn gastenboek vind ik altijd leuk!