Twee Street Art Routes
in Rotterdam en Goes

 

 

Klik op de plaatjes om de routes in Google Earth te bekijken
Klik
hier en hier voor een gewone uitvergroting van de plaatjes

 

 

 

  Vandaag eens een heel ander tochtje dan anders! Ik heb een Street Art route in Rotterdam gewandeld, of liever gezegd, 3 Street Art routes aan elkaar geplakt. Ik was ergens de app Rewriters Rotterdam tegengekomen, die hebben 11 van die routes uitgezet. Allemaal zo rond de 5 km. Ik heb de routes Central District, Oude Westen en Centrum samengevoegd tot 1 route, die uiteindelijk op 12 km uitkwam.

 

En wat heb ik een leuke tocht gehad! Je kijkt echt met andere ogen naar een stad en je komt in wijken en (achteraf)straatjes waar je anders nooit zou gaan wandelen. Van de street art heb ik genoten, ontstellend veel foto's gemaakt waarvan ik hier maar een selectie van een selectie kan laten zien. Je kan de routes helemaal via de app lopen, maar ik hou er niet zo van om met m'n phone te wandelen dus ik heb de route in m'n GPS gezet en alleen zo af en toe op m'n phone gekeken welke kunstwerken ik tegen zou komen.

 

Als je de route op je phone aanzet en je bereikt de plek van een kunstwerk, dan komt er een heel verhaal over. Best leuk, maar je moet dan wel steeds stil staan om te luisteren en daar vond ik het vandaag te koud voor. Ik heb de meeste werken wel kunnen vinden, maar ben ook een paar keer op een plek geweest, waar ik de locatie van de foto herkende maar waar het kunstwerk foetsie was. Daar waarschuwen ze ook voor, street art is vergankelijk.......  

Jammer dat de horeca niet open was, maar ik heb op een bankje op het Eendrachtsplein van een grote latte-to-go zitten genieten met een croissantje erbij. En ik ben gelukkig een paar openbare toiletten tegengekomen, want "achter een boompje" is lastig op zulk soort routes. Al met al heb ik het zo leuk gevonden dat ik de overige routes beslist ook ga lopen en wie weet ook eens in andere steden. Het past in ieder geval prima in mijn streven om het dit jaar een beetje rustig aan te doen!

Toen ik op zoek was naar meer Street Art routes vond ik er ook één van de ANWB in Goes. Een korte maar, van 8 km. En eigenlijk is het van de gekke om voor 8 km helemaal naar Goes te rijden, maar ja, nu ik toch tot korte afstanden gedoemd ben kan ik er maar het beste iets bijzonders van maken, toch? En daarbij is Goes een leuke stad, ik ken het wel van de Zeeuwse Wandeldagen en een stadswandeling en Groene Wissel die ik daar liep. En de weerberichten waren ook best goed, dus HUP, op naar Goes!

 

  Weer heel andere street art dan in Rotterdam. Waar het in Rotterdam vaak de kant van graffiti op ging, waren het hier enorme kunstwerken op zijkanten van heel hoge en lagere flatgebouwen. Ik vond ze in ieder geval prachtig! De route kronkelde ook leuk door de historische binnenstad heen, dus naast de murals (zoals die schilderingen genoemd worden) heb ik ook zonnige plaatjes van idyllische geveltjes, knusse straatjes en een pittoresk haventje. In het centrum wist ik nog een mooi beschilderd elektriciteitshuisje te staan, dat werd niet in de route genoemd, maar ik heb het wel even meegepikt, paste wel in het thema vond ik.

 

Omdat alle horeca natuurlijk dicht is had ik eigen koffie in de thermos meegenomen en daarvan heb ik in gezelschap van een knuffelige poes op een bankje in de zon zitten genieten. Na afloop bij het station een latte en een croissantje voor onderweg gekocht en toen weer heerlijk op m'n gemakkie naar huis getuft.  

 

 

 

Klik op de plaatjes hieronder voor de fotoverslagen.

Rotterdam

 

Goes

 

 

 

 

Een berichtje in mijn gastenboek vind ik altijd leuk!