Virtuele New Year Walk
Schiedam

 

Klik op het plaatje om de route in Google Earth te bekijken
Klik
hier voor een gewone uitvergroting van het plaatje

 

 

 

  De afgelopen zes jaar is het me iedere keer gelukt om het aantal kilometers van het jaartal in dat jaar af te leggen, dus 2016 km in 2016 enz. enz. tot en met 2021 km in 2021 Soms zat ik er ruim boven, maar zeker het laatste jaar kostte het me erg veel moeite en moest ik in de laatste maanden van het jaar alle zeilen bij zetten om de 2021 km te halen. Maar ja, ik had wel ingeschreven voor de Deense Challenge EN ik had die medaille al in huis, dus die 2021 km wilde ik persÚ halen. En op het nippertje is het gelukt, op 22 december ging ik over de 2021 km heen en op 31 december liep ik mijn laatste tocht van 2021 en bereikte ik het totaal van 2035 km.

 

De reden dat ik er zoveel moeite mee had is toch wel de aanhoudende pijn in mijn heup en been. Ik loop er al ruim een jaar mee bij diverse specialisten, er zijn foto's gemaakt, ik heb fysio-, manuele- en schockwavetherapie gehad en eind oktober een injectie met corticostero´den, maar het helpt allemaal op z'n best maar tijdelijk. De geleerden zijn het er ook nog steeds niet over eens of het nou slijtage is, of een chronische slijmbeursontsteking of een beknelde zenuw. Maar al met al worden de afstanden die ik kan lopen steeds korter en het halen van ruim 2000 km per jaar steeds moeilijker. Voor 2022 ben ik de uitdaging van 2022 dan ook niet meer aangegaan, iedere maand ruim 170 km lopen in tochtjes van ca. 15 km ga ik niet leuk meer vinden!

 

En dus ben ik 2022 gelijk maar rustig aan begonnen, ik had ingeschreven voor de virtuele Deense New Year Walk, en de medaille daarvoor had aan de ene kant het jaartal 2021 en aan de andere kant 2022. Ik besloot om de afstand van 15 km in twee keer te doen, op oudejaarsdag en op nieuwjaarsdag. Via Komoot vond ik een tochtje in de Kwade Hoek bij Oostdijk en Havenhoofd van 8 km en die heb ik heerlijk op mijn gemakje op 31 december gelopen.  

 

  Op 1 januari loop ik natuurlijk altijd bij Thor in Roosendaal, maar voor het tweede jaar op rij gaat die niet door en net als verleden jaar heb ik Schiedam als vervanger uitgekozen. Dat kan ik mooi combineren met het nieuwjaar wensen bij m'n broer en schoonzusje. Ik heb de route van verleden jaar iets ingekort en kwam uiteindelijk uit op 14 km. Dus met die 8 van oudejaarsdag kwam ik ruimschoots aan de 15 km, en mocht ik de medaille omhangen en aan de meegeleverde champagne, hips!

 

Klik op het plaatje hieronder voor het fotoverslag.

 

 

 

Een berichtje in mijn gastenboek vind ik altijd leuk!