De Mount Fuji Challenge
De Mama Dany Memorial Walk

 

Klik op het plaatje om de route in Google Earth te bekijken
Klik
hier voor een gewone uitvergroting van het plaatje

 

 

 

  7 September is de sterfdag van mijn moeder en sinds een paar jaar loop ik op die dag de Mama Dany Memorial Walk in Rijswijk. Langs de plekjes waar ze woonde en bekende plekjes van vroeger opnieuw bekijken. Normaal loop ik een route van ca. 23 km, maar ik heb hem voor dit keer ingekort naar ca. 17 km. De pijn in mijn been is de laatste dagen weer behoorlijk heftig geweest. Enfin, straks eerst op vakantie en dan maar weer eens een bezoekje aan oom dokter brengen.

 

Omdat Rijswijk ook een paar leuke heuvelachtige landschappen heeft (het Elsenburgerbos en het Wilhelminapark, beide aangelegd op voormalige vuilnisbelten) heb ik deze tocht ook opgenomen in mijn Mount Fuji Challenge. Qua lengte van de tocht en hoogte van de “berg” levert hij een bescheiden puntenaantal op van 2,7. De start heb ik zodanig gepland dat ik gelijk met de heuvels kan beginnen, dat is zowel voor mijn longen als voor mijn been het prettigst.

 

En het ging eigenlijk verrassend goed vandaag! De bergen heb ik beklommen via allerlei leuke kronkelpaadjes, die ik anders niet in de route heb zitten en ergens in het Wilhelminapark heb ik al na zo'n 4 km de eerste bakjesrust ingelast. Om van het Elsenburgerbos in het Wilhelminapark te komen moet je een aantal keer de A4 kruisen en na de laatste keer volgde er een minder leuk stukje langs de provinciale weg.  

 

Gelukkig duurde dat niet al te lang en toen kon ik in winkelcentrum In de Boogaard aan de koffie met een cookie erbij. Gewoon bij de Mac, maar het was (eerlijk is eerlijk) hartstikke lekker. Daarna verder naar verzorgingshuis Steenvoorde, waar mama de laatste zes maanden gewoond heeft en waar ze ook gestorven is. Even bij het vijvertje een memoriam-momentje ingelast.

En dan door een heleboel parken (Rijswijk stikt van de parken) wat meer richting het centrum van Rijswijk. Natuurlijk door het Rijswijkse Bos met de naald ter herinnering aan de Vrede van Rijswijk, en langs het stadhuis waar ik in 1975 getrouwd ben. Staat nu helemaal in de steigers, er wordt een “Huis van de Stad” in gerealiseerd.

 

  Na het bos kom ik in de buurt waar ik mijn jeugd heb doorgebracht en wandel door de van Dijcklaan. Tjonge, jonge, wat is die kaal! Alle grote bomen zijn gekapt, ik had het wel al gehoord en foto's op Facebook gezien, maar als je er zelf loopt zie je pas goed hoe kaal het nu is. Maar het gaat vast mooi worden. Een van mama's oude buren (Jopie) woont er nog steeds, ze is thuis en dus hou ik ook bij haar een korte rustpauze, even bijkletsen!

 

Het laatste stukje van de tocht voert me door Oud-Rijswijk, langs de kerk, de waterpomp en het Poortje van Verlaan en dan volg ik de Rembrandtkade en de Populierenlaan terug naar de Vliet. Nog een klein stukje langs het water (pffffffff, het is inmiddels hartstikke warm geworden) en dan ben ik weer terug bij vtv Lommerrijck waar ik vanmorgen gestart ben. Het is een heel leuke tocht geweest, heel anders dan m'n normale route, maar ook deze vond ik erg leuk!

 

 

Klik op het plaatje hieronder voor het fotoverslag.

 

 

 

Een berichtje in mijn gastenboek vind ik altijd leuk!