Het Zuid-Hollands Landschap
De Vogelboulevardroute vanuit Oostvoorne

 

Klik op het plaatje om de route in Google Earth te bekijken
Klik
hier voor een gewone uitvergroting van het plaatje

 

 

 

  En meteen na de eerste ook maar de tweede gedownloade route van het Zuid-Hollands Landschap gelopen: de Vogelboulevardroute vanuit Oostvoorne. Lekker dichtbij en op de track had ik gezien dat de tocht over het grasduinpad langs de Brielse Gatdam zou gaan. Daar heb ik wel eens eerder gelopen en ik weet nog dat ik dat toen fantastisch mooi vond daar. Ook de rest van de route ziet er leuk uit, wel bekende plekjes natuurlijk en erg veel onverhard, dat dan wel weer, niet ècht een route voor mij dus.

 

Maar goed, het is ook weer niet zo'n lange route, op papier ca. 15 km en je kan een paar heen en weertje naar uitkijkpunten inlassen. Van de drie die er op de kaart staan heb ik er twee gelopen, beide op het Groene Strand. Een heen en weertje van drie kilometer heb ik laten schieten, dat werd me teveel van het goede, zeker omdat dat heen en weer over een graspad gaat en dat vrij vroeg in de route, het gras was nog veel te nat naar m'n zin!

 

Naast die Brielse Gatdam, die nog net zo mooi was als ik me herinnerde ben ik over het Parnassiavlak gewandeld, over het Groene Strand, door Landgoed Mildenburg, door het Kaapduin en tot slot door de Duinen van Voorne en langs de Tenellaplas. En ja, het was nagenoeg allemaal onverhard, ik schat zo'n 95%. Het enige stukje asfalt was bij Het Wapen van Marion, waar ik van een heerlijke koffie met bessen-cheesecake heb zitten genieten.  

 

En net als gisteren was het heerlijk weer, wederom een zonnetje, een wolkje, een briesje en een uitstekende temperatuur. Helemaal op het eind van de route begon de zon echt te verdwijnen, de foto's van de Tenellaplas zijn een beetje grauw geworden, maar voor de rest zijn het allemaal lekker Hollandse wolkenluchtenplaatjes.

 

  En ik ben een (oud) boek rijker! In het bezoekerscentrum was een boekenmarkt en daar stond een boek over “Onze Groote Rivieren” van Jac. P. Thysse. Het was te groot en te zwaar om tijdens het wandelen mee te nemen, maar ik ben na afloop even ervoor terug gereden. Vooral leuk omdat ik ook met het Grote Rivierenpad bezig ben! Er staan mooie prenten in het boek, dus ik kan tijdens het wandelen bekijken hoe de omgeving is veranderd.

 

Kortom, het was weer een geslaagde dag, maar ik merk wel dat deze tochten allemaal een groot onverhard en struingehalte hebben. Ik loop ze dus beslist niet allemaal achter elkaar, ik ben meer een liefhebber van verhard wandelen en dit soort tochten moet ik een beetje doseren om ze leuk te blijven vinden. Gelukkig zijn er in Nederland genoeg tochten voor iedereen te vinden!

 

 

Klik op het plaatje hieronder voor het fotoverslag.

 

 

 

Een berichtje in mijn gastenboek vind ik altijd leuk!