Het Zuid-Hollands Landschap
De Zeedorpenroute vanuit Ouddorp

 

Klik op het plaatje om de route in Google Earth te bekijken
Klik
hier voor een gewone uitvergroting van het plaatje

 

 

 

  Op Facebook kwam ik een link tegen naar routes die je bij het Zuid-Hollands Landschap kon downloaden. Natuurlijk ben ik eens een kijkje gaan nemen en er bleken een aantal routes tussen de 11 en 20 km te zijn. Normaal gesproken zou ik die aan de korte kant vinden, maar nu ik met m'n been tob is die lengte wel mooi. De routes en GPS-bestanden waren gratis te downloaden, vrijwillig een bijdrage voor het boswachterswerk werd op prijs gesteld. Nou, dat vond ik wel een mooie deal, in ruil voor een aantal routes (een stuk of 10) heb ik een aardige bijdrage overgemaakt. Tenslotte gaat ook voor het Zuid-Hollands Landschap alleen de zon voor niets op!

 

Om als eerste uit te proberen heb ik de Zeedorpenroute vanuit Ouddorp uitgekozen. Het is een tijd geleden dat ik in Ouddorp heb gelopen, vroeger liep ik daar een paar keer de Snertwandeling, tot die me te druk werd naar m'n zin. En ja, de naam Snerttocht zegt het al: die vindt altijd plaats in de winter, in de zomer ben ik nagenoeg nog nooit in Ouddorp geweest. Tenslotte is dat een badplaats en ik hou niet zo van strandgeneugten. Maar zo te zien zou deze wandeling overal komen, behalve op het strand.

 

En dat was ook zo, ik heb het centrum van Ouddorp gezien, ben door natuurgebied De Kleistee en de Westduinen gekomen, door de Preekhilpolder en langs het haventje van Ouddorp. Daarna over een lange grasdijk naar De Schans en nog verderop heb ik een bunkercomplex bewonderd. Kortom, het was een geslaagde en heel erg gevarieerde tocht, waarbij mooi meegenomen was dat het perfect wandelweer was. Zonnetje, wolkje, briesje en niet te warm. Ik heb van begin tot eind genoten!  

 

Naast twee bankjesrusten kon ik bij Ouddorp-Haven ook aan de koffie met baklava erbij op een prachtig terras met schitterend uitzicht over de Grevelingen, helemaal TOP! Naast de GPS-track die ik gedownload had liep de tocht ook langs wandelknooppunten en als PDF krijg je de routebeschrijving bij je download, met daarin interessante weetjes over de omgeving. Als de andere routes net zo mooi zijn, dan heb ik in ieder geval geen spijt van m'n bijdrage aan het boswachterswerk!

 

 

Klik op het plaatje hieronder voor het fotoverslag.

 

 

 

Een berichtje in mijn gastenboek vind ik altijd leuk!