De Alternatieve Vierdaagse 2021
Spijkenisse - Delft - Maassluis - Rockanje

 

Dag 1 - Spijkenisse

 

Dag 2 - Delft

 

Dag 3 - Maassluis

 

Dag 4 - Rockanje

     


Klik op de plaatjes om de routes in Google Earth te bekijken
Klik
hier, hier, hier en hier voor een gewone uitvergroting van de plaatjes

 

 

  En zo vindt voor het tweede jaar op rij de Nijmeegse 4Daagse geen doorgang! Maar net als verleden jaar is er een Alternatieve Vierdaagse en natuurlijk heb ik daarvoor ingeschreven. Gelet op m'n beenblessure heb ik wel verstandig gedaan en voor de 10 km per dag ingeschreven. Zo had ik geen dwang om persť boven die 20 uit te komen en kon ik leuke routes uitkiezen tussen de 15 en de 20 km.

 

Dit jaar wou ik dicht bij huis blijven. Voor de eerste dag heb ik voor Spijkenisse gekozen, omdat daar drie juweeltjes van grote bruggen liggen die mooi kunnen dienen als surrogaat voor de Waalbrug. Een tweede route had ik gepland in Delft, gebaseerd op de Voetstappentocht die ik daar ooit heb uitgezet in 2013. En omdat dit de langste route van alle vier bleek, heb ik die op dag 2 gezet, traditiegetrouw is dat immers de langste dag op de officiŽle 30 in Nijmegen.

Voor dag 3 ben ik naarstig op zoek gegaan naar iets heuvelachtigs, en heb dat gevonden in de uitkijkheuvel bij de Maeslantkering. Hiermee werd dag 3 de Dag van Maassluis. Dag 4 had ik oorspronkelijk in Brielle gepland, tot mijn oog viel op de Sint Annapolder op Voorne-Putten. Sint Anna op de vierde dag, dat kon ik niet laten lopen natuurlijk, maar vanuit Brielle werd de route te lang. Vanuit Rockanje was wel een mooie route uit te zetten, dus de Dag van Rockanje was geboren!

 

En het zijn stuk voor stuk geweldige routes geweest! Het weer werkte ook bijzonder goed mee, zonnig en warm, maar net niet te warm, hoewel dat op dag drie niet veel scheelde. Onderweg heb ik een paar leuke ontmoetingen gehad, met Akke en een heel oude vriend van vroeger, Ko. Verder ben ik iedere dag wel een paar medewandelaars tegengekomen, of mensen die aan m'n rugschildjes zagen waar ik mee bezig was en me succes wensten.  

 

  Dit jaar heb ik ook de kleuren die gebruikelijk zijn op de verschillende dagen gedragen. Dinsdag in het blauw, mijn shirtje van de 100ste 4Daagse. Woensdag uiteraard in het roze, inclusief grote roze zonnebril en een roze hoedje (een foto daarvan met de hashtag #alternatievevierdaage stond later in de email van de organisatie). Donderdag in het wit van de RWV, inclusief de witte bandana met de groene driehoekjes. En vrijdag in het officiŽle vierdaagseshirtje, wat gelukkig nog op tijd in de brievenbus plofte. Met oranje-groene zonnebril.

 

Dag 2 is met een paar honderd meter inderdaad de langste dag geworden (ruim 18 km), maar alle vier de dagen kwamen op een afgeronde afstand van 18 km uit. Waarmee ik dus ťťn van de regelmatigste vierdaagsen ooit heb gelopen. Met mijn been ging het de eerste twee dagen en de vierde dag redelijk, de derde dag was een topper, bijna nergens last van gehad! Af en toe snap ik HE-LE-MAAL niks van dat been!

 

Verder heb ik iedere dag na afloop van een finish-ijsje genoten, heb ik een aantal malen koffie gedronken op een terrasje (soms met wat lekkers erbij) en heb ik veel bankjesrusten ingelast. Ik ben wel iedere ochtend vroeg gestart (rond 7 uur), zodat ik vroeg in de middag weer thuis was en m'n been de nodige rust kon gunnen. En die vroege start voorkwam natuurlijk ook dat ik in erg warm weer terechtkwam. Hoewel ik de kilometers langs de Nieuwe Waterweg op dag 3 warm genoeg vond…….  

 

En zo heb ik dit jaar toch een klein beetje mijn 17e 4Daagse gelopen (2 x de 50 km, 11 x de 40 km, 2 x de 30 km en 2 x de alternatieve). Of ik ooit m'n echte 17 nog haal??? Als mijn been blijft zoals het nu is, zie ik dat niet gebeuren, maar wie weet. Hoop doet leven, daar houden we het maar op!

 

 

Klik op de plaatjes hieronder voor de fotoverslagen.

     

Dag 1 - Spijkenisse

 

Dag 2 - Delft

 

Dag 3 - Maassluis

 

Dag 4 - Rockanje

 

 

Vergeet mijn gastenboek niet!