De Sallandse Wandel4Daagse
Raalte en Heino

 

 

Klik op de plaatjes om de routes in Google Earth te bekijken
Klik
hier en hier voor een gewone uitvergroting van de plaatjes

 

 

 

  Nadat ik in oktober helaas vanwege de pijn in mijn been de Sallandse Wandel4Daagse na twee dagen moest beŽindigen is het er een paar maanden niet van gekomen. Uiteraard ben ik op doktersbezoek geweest en daarna onder behandeling bij een fysiotherapeut. De geleerden zijn het er nog niet over eens of de grote boosdoener nou slijtage is (op de foto is wel een plek te zien) of een chronische slijmbeursontsteking. Hoe dan ook, ik heb er nog steeds last van en beperk mijn wandeltochten tot een maximale afstand van iets boven de 20 km.

 

En de resterende twee dagen van de Sallandse waren allebei langer dan 20 km. Ik besloot dan ook om ze niet twee dagen achter elkaar te gaan lopen, maar er twee losse tochten van te maken. Dat is wel wat meer reistijd natuurlijk, maar och, ik heb geen hekel aan autorijden en de extra benzine kost waarschijnlijk minder dan een overnachting. En zo ben ik op 13 juni en 18 juli afgereisd naar het Salland.

 

Op 13 juni liep ik dus mijn derde dag, en hun vierde. De Dag van Heeten, met start en finish in Raalte. Het was een mooie tocht op een mooie dag, maar ik vond de route toch behoorlijk pittig. Een paar graspaden, waar het gras erg hoog stond en erg nat was, heb ik verruild voor verharde wegen. Gelukkig was het Boetelerveld nu wel goed begaanbaar (in tegenstelling tot oktober toen ze met graafwerkzaamheden bezig waren). En er zat gelukkig wel veel schaduw in de route, best lekker op deze warme dag!  

 

 

  En dan eindelijk op 18 juli heb ik de vierdaagse afgerond, en mocht de medaille uit z'n zakje gehaald worden! Mijn vierde dag was hun tweede dag: de Dag van Heino. Ook nu een prachtige dag, 's morgens een beetje nevelig 's, middags volop zon. En ik heb veel bekende plekjes terug gezien, van de SW4D zelf natuurlijk, maar ook van het Hanzestedenpad. Kortom, ondanks dat ik nog steeds last heb van m'n been heb ik van deze twee dagen genoten!

 

Voor 2021 weet de organisatie nog steeds niet zeker of de 4Daagse in de originele vorm doorgaat, maar er is wel alweer een wandelgids gemaakt met vier nieuwe parcoursen. Die heb ik inmiddels besteld, want ik heb besloten dat ik sowieso niet aan de 4Daagse in oktober mee ga doen. De 30 km zit er op het ogenblik echt niet in en de 20 km vind ik veel te druk. Liever trek ik er zoals nu in m'n eentje op uit, al dan niet met een of meerdere overnachtingen. Misschien dat ik wel in oktober een kijkje kom nemen als supporter, weer eens wat anders!

 

 

Klik op de plaatjes hieronder voor de fotoverslagen.

Dag 1

 

Dag 2

 

 

 

 

Een berichtje in mijn gastenboek vind ik altijd leuk!