Groene Wissel nummer 17
vanuit Abcoude

 

Klik op het plaatje om de route in Google Earth te bekijken
Klik
hier voor een gewone uitvergroting van het plaatje

 

 

 

  Vandaag weer eens op pad voor een Groene Wissel. Omdat er voorspeld werd dat het vanuit het zuiden zou gaan regenen ben ik een beetje noordelijk gaan zoeken, zodat ik zeker te weten voor de buien binnen zou zijn. Ik vond een mooie route in Abcoude, Groene Wissel nummer 17, met een afstand van……. 17 km! Nou, beter kan eigenlijk niet hè!

 

Zoals zoveel Groene Wissels startte ook deze bij het station en daar was vandaag op zondag een zee van parkeerruimte. Het eerste stuk van de tocht voerde kilometers lang langs het riviertje de Gein. Klinkt saai, maar dat was het allerminst. Een leuk bochtig smal asfaltweggetje met aan je rechterhand het water en links mooie boerderijen met prachtige doorkijkjes over de weilanden. Er reden hier wel wat racefietsers, maar die gedroegen zich keurig, af en toe werd er zelfs gebeld!

 

Daarna een klein stukje langs een drukke weg, gelukkig niet te lang en toen volgden er wat onverharde paadjes langs de Gaasperplas. Graspaadjes, gruispaadjes, een enkel modderpaadje, het zorgde voor de nodige afwisseling in de route, maar het werd gelukkig nergens onbegaanbaar! Ook werd ik ergens een heuveltje opgestuurd (ik denk voor het uitzicht, want er liep ook een pad langs), ik had hem dus wel mee kunnen tellen voor m'n Mount Fuji Challenge  

 

Na een stukje langs de bebouwing aan de buitenkant van Diemen kwam er een mooi wilgenlaantje en vlonderpaadje met aan weerszijden golflinks (en -rechts dus ) Het leek wel een combinatie van de Rhoonse Griendentocht en de Capelse 2Daagse! Hierna een schelpenpaadje vol in de zon, daar kreeg ik het even benauwd, in de zon was het wel heel erg warm vandaag. Gelukkig verdween de zon regelmatig achter de wolken, dan was het heerlijk!

 

  Tot slot nog een kleine sightseeing door Abcoude, waar ik helaas nergens een ijssalon of zo zag. Wel terrasjes, maar ik had eigenlijk geen zin om zo vlak voor het eind nog uitgebreid te gaan zitten, dus ik ben maar doorgelopen. Tenslotte had ik wel twee lekkere bankjesrusten gehad! Mooi op tijd voor de buien was ik terug bij Kiaatje. Op Buienradar zag ik de buien aankomen en ik was even bang dat ik onderweg in de stortregen terecht zou komen, maar dat viel mee. Het ging pas regenen toen ik thuis was. Prima uitgekiend dus!

 

 

Klik op het plaatje hieronder voor het fotoverslag.

 

 

 

Een berichtje in mijn gastenboek vind ik altijd leuk!