West-Frieslandtocht
Virtuele Kingsday Run

 

Klik op het plaatje om de route in Google Earth te bekijken
Klik
hier voor een gewone uitvergroting van het plaatje

 

 

 

  Een tijdje terug zag ik op Facebook opeens fleurige foto's verschijnen van bloeiende bollenvelden in Noord-Holland. Met de opmerking erbij dat dit de pracht en praal zou zijn geweest als de West-Frieslandtocht van AWV'69 dit jaar door had mogen gaan. Nou behoren de tochten van die vereniging toevallig tot mijn favorieten en op mijn vraag of ze misschien een GPS-track van de route hadden, kreeg ik die spontaan toegestuurd. Helemaal geweldig!

 

Ik heb een paar weken afgewacht, omdat ze waarschuwden dat de tulpen die op de foto's te zien waren geweest onder plastic hadden gestaan en dus in vroege bloei waren gekomen. Inmiddels waren ze al bezig met het koppen van deze velden. De rest van de tulpen zou zo eind april in bloei komen te staan. Toen ze dus voor Koningsdag een mooie dag met een oranjezonnetje beloofden vond ik de tijd rijp geworden om naar Midwoud af te reizen.

 

Bij de sporthal aldaar had ik een gigantische parkeerplaats bijna alleen voor mezelf en al snel trok ik de Noord-Hollandse weilanden in. En wat een schitterende route heb ik gelopen! Niet alleen vanwege de tulpen, waarvan er inderdaad heel veel in bloei stonden, maar ook de rest van de route was de moeie waard. Langs de mooie en bijzonder kerk van Midwoud, door de dorpjes Hauwert (waar zowaar een coronaproof vrijmarkt werd georganiseerd) en Oostwoud en langs een prachtige Amerikaanse windmolen.  

 

En als klap op de vuurpijl een schitterend stukje door het natuurgebied het Egboetswater. Hoewel ik al wel vaker in deze omgeving heb gelopen, was dit helemaal nieuw voor me en ik heb lopen genieten van het uitzicht op het water en de leuke onverharde paadjes. Ik moest zelfs een paar maal een hek overklimmen, ging best lastig met m'n pijnlijke been, maar het is gelukkig wel gelukt.

 

  Ik heb deze tocht gecombineerd met de virtuele Kingsday Run, daarvan had ik een startnummer met de datum (2704) erop gekregen, dat uitgeprint en aan m'n rugzak gehangen. Oranje shirtje erbij en ik was helemaal Koningsdagproof! Natuurlijk heb ik daarvan een selfie gemaakt, wat later ontving ik de medaille, was echt een erg mooi, lekker Hollands natuurlijk, rood-wit-blauw en oranje!

 

Al met al is het een geslaagde Koningsdag geworden, geweldig dat ik zo twee evenementen heb kunnen combineren. AWV'69 uit Abbekerk: nogmaals bedankt voor het gratis ter beschikking stellen van de GPS-track!

 

 

 

Klik op het plaatje hieronder voor het fotoverslag.

 

 

 

Een berichtje in mijn gastenboek vind ik altijd leuk!