Bergwandeling de Tankenberg
Kapelletjespad: Rondje Lutterzand

 

 

Klik op de plaatjes om de routes in Google Earth te bekijken
Klik
hier en hier voor een gewone uitvergroting van de plaatjes

 

 

 

  En zo stond het tweede tweedaagse tripje in korte tijd alweer op het programma! Want ook de Tankenberg in De Lutte ligt zo'n eind van huis dat ik het een beetje zonde vind om op één dag heen en weer te rijden! Een B&B was snel gevonden en toen moest ik natuurlijk nog een leuke wandeling voor de tweede dag zoeken, want een andere berg uit het boekje lag niet in de buurt. Al gauw had ik een etappe van het Kapelletjespad (Rondje Lutterzand) vanuit Beuningen opgeduikeld. 17 km, perfect!

 

Na een lange rit op 22 april arriveerde ik lekker bijtijds in De Lutte, waar op dat moment het zonnetje nog volop scheen, maar later zouden wolken toch de overhand krijgen. De Tankenberg was weer een geweldige berg, met een leuk koepeltje bovenop. En vrij gemakkelijk te beklimmen, ik was al boven voor ik er erg in had. Misschien begin ik eraan te wennen…… En ook vandaag was er een toegift in de vorm van de Paasberg, maar dat was een heel andere Paasberg dan vorige keer!  

 

  Ik heb overnacht in een plaatsje genaamd Rossum, bij Erve Fakkert. Daar had ik een mooie ruime kamer, de Fotografiekamer met heel toepasselijk een mooie oude camera boven het bed. Het was een groot opgezette B&B met meerdere kamers en appartementen en ook een heerlijke plek om buiten te zitten, maar daar was het helaas veel te koud voor. In ieder geval heb ik prima geslapen en de volgende ochtend van een lekker en gezellig ontbijt genoten.

 

Beuningen (OV welteverstaan, niet GLD) lag vlakbij, dus ik was in een poep en een zucht bij de start van de etappe van het Kapelletjespad. En wat een leuke route was dat weer! Ik heb echt van alles gehad, boerenland, bos, heide, landgoederen en een paar lange asfaltwegen. Natuurlijk de nodige weg- en landkruizen en Mariabeeldjes onderweg, daar is het het Kapelletjespad voor tenslotte. En vandaag kon ik ook onderweg weer eens heerlijk aan een grote latte, kortom het was een perfecte dag, met heerlijk wandelweer.  

 

Op mijn Mount Everest Challenge ben ik inmiddels over de helft. Ik moet nog 5 bergen "doen", waaronder de kuitenbijter N70 in de buurt van Nijmegen. Maar de komende twee weken zijn al zo'n beetje volgepland met van alles en nog wat, dus het zal in mei worden voor ik weer verder ga met deze challenge. En een nieuwe uitdaging heb ik al op het oog, in Erve Fakkert vond ik een boekje met allemaal “bergwandelingen” in Twente. Nieuw vakantieproject misschien!

 

 

Klik op de plaatjes hieronder voor de fotoverslagen.

Dag 1

 

Dag 2

 

 

 

 

Een berichtje in mijn gastenboek vind ik altijd leuk!