Virtuele Fruitbloesemtocht
vanuit Leerdam

 

Klik op het plaatje om de route in Google Earth te bekijken
Klik
hier voor een gewone uitvergroting van het plaatje

 

 

 

  Op een zonovergoten 20ste april 2021 heb ik de virtuele Fruitbloesemtocht van wsv Prins Bernhard gelopen. Echt leuk dat ook deze vereniging meedoet aan de virtuele tochten, want de Betuwe is toch wel n van mijn favoriete wandelgebieden! Ik had al een tijdje geleden ingeschreven, maar van diverse kanten hoorde ik dat het nog niet echt opschoot met de bloesem. Het is ook wel nog erg koud geweest de afgelopen tijd……

 

Maar de app “bloesem-alert” die ik gedownload had gaf op een gegeven moment toch aan dat de bloesem nu toch echt aan het openspringen was. Ik heb nog een paar zonnige en vooral warme dagen afgewacht en heb toen op dinsdag 20 april de stoute (wandel)schoenen aangetrokken en ben naar Leerdam afgereisd. Wel vroeg, maar niet overdreven vroeg, waar ik eigenlijk in de auto wel een beetje spijt van kreeg toen ik de zon prachtig in nevelen gehuld op zag komen!

 

Maar goed, ik heb zeker het eerste stuk toch nog van een prachtig nevelige ochtend kunnen genieten, ik heb zelfs een paar spinnenwebben in het ochtendzonnetje op de foto kunnen zetten. Als je niet beter wist, zouden het zomaar herfstfoto's kunnen zijn! Maar de bloesem, die nu inderdaad overal aan het ontluiken is, bewijst dat het toch echt, heussies, lente is. Sommige bloesembomen staan al heel uitbundig volop in bloei, bij andere zit de bloesem nog in de knop, maar het is allemaal prachtig om te zien.  

 

Ik heb dan ook volop lopen genieten, niet alleen van bloesem, maar ook van het heerlijke open landschap, het vrolijke koolzaad, jonge koetjes en lammetjes en een paar stelletjes nijlganzen die parmantig met hun jonkies rondliepen. Ik kwam door de dorpjes Asperen, Gellicum en Acquoy, waar vooral de stukjes langs de Linge een genot waren om te lopen. En natuurlijk ben ik in Acquoy bij het graf van Cornelia Pisa wezen kijken, aan de voet van de scheve toren, blijft altijd bijzonder!

 

  Wat ook bijzonder was, was dat ik langs een kleine Joodse begraafplaats kwam. Dat stond in de routebeschrijving en hoewel ik daar al heel vaak langs gekomen ben, is het me nooit opgevallen dat daar een begraafplaats is. Het hek was open, dus ik ben even naar binnen gelopen voor een paar fotootjes. Zo zie je maar weer, dat je zelfs in omgevingen waar je al heel vaak bent geweest toch weer nieuwe dingen tegen kunt komen.

 

Ik ben ook goed aan mijn rusten toegekomen, bij een bakker in Asperen heb ik een koffie-to-go met croissantje genomen en dat buiten op een bankje soldaat gemaakt. Verderop heb ik nog twee bankjesrusten in kunnen lassen, dat was best nog lastig want na 11 uur werd het razend druk met fietsers. Tjonge, jonge, het leek wel of half gepensioneerd Nederland in de Betuwe rondfietste! Volgende keer dus toch echt ng vroeger van huis, zowel voor de zonsopkomst als voor de drukte, maar voor de rest heb ik het opperbest naar m'n zin gehad.

 

 

Klik op het plaatje hieronder voor het fotoverslag.

 

 

 

Een berichtje in mijn gastenboek vind ik altijd leuk!