Bergwandeling de Archemer Berg
Bergwandeling de Lochemse Berg

 

 

Klik op de plaatjes om de routes in Google Earth te bekijken
Klik
hier en hier voor een gewone uitvergroting van de plaatjes

 

 

 

  Na dat geslaagde tripje naar Zuid-Limburg voor de Vaalserberg kwam ik al gauw op het idee om ook de Archemer Berg en de Lochemse Berg tijdens een tweedaags tripje te beklimmen. Ik vond een leuke en betaalbare B&B in Wichmond, en gelet op de weerberichten zouden dinsdag 13 april en woensdag 14 april weer “klimdagen” worden. De afstanden van deze twee zijn niet zo lang (12 en 13 km), maar ik moet beide dagen wel een eind rijden, dus ik besluit het gewoon lekker op m'n gemakje te doen en geen moeite te doen om er andere tochten bij te zoeken.  

 

De eerste dag was helemaal geweldig! Wat is de Archemer Berg een schitterende alleenstaande berg, midden in een heidelandschap met uitzicht alle kanten op! Ook heb ik veel in het Vechtdal en het Reggedal gelopen, prachtige omgeving. Op de afstand van 12 km heb ik het voor elkaar gekregen om 3 maal te rusten, eenmaal een gewone bankjesrust, een koffie met perentaart to go en een geweldig leuk plekje bij een rustpunt, die rust had ik eigenlijk niet nodig, maar vond ik te leuk om voorbij te lopen…….  

 

  Mijn B&B was voor de zoveelste keer een schot in de roos. Mooi plekje, waar een camping is gecombineerd met een B&B. Ik had een luxe kamer geboekt met eigen sanitair. Mooie grote kamer, met elektrisch verstelbaar bed en een heerlijke douche. Ook een eigen zitje buiten, maar daar was het helaas te koud voor. Wel heb ik 's avonds genoten van een spectaculaire zonsondergang, gewoon in m'n “eigen” achtertuin…… En ik heb geslapen als een blok, gevolgd door een prima ontbijt de volgende ochtend.

 

En dag twee, de Lochemse berg was ook al zo'n leuke gevarieerde route, veel bos, veel weilanden en een paar pittige klimmetjes, want naast de Lochemse Berg zaten ook de Kalenberg en de Paasberg in het programma. Ook bij een hele grote kuil geweest, waar volgens de overlevering Witte Wieven rondspoken, een plekje waar ik ook tijdens het Graafschapspad was geweest. Vandaag helaas nergens koffie to go onderweg, dus heb ik het bij twee bankjesrusten gehouden.  

 

Het weer was prima deze twee dagen, koud en een stevig windje, maar ook veel zon en schitterende wolkenluchten. Op de eerste dag hingen er wel overal dreigende buien in de lucht, maar ik zelf heb maar een paar spetters gehad. Kortom, ik heb weer een prima tweedaags tripje gehad en inmiddels heb ik zeven van de dertien bergen bedwongen. Volgens mijn puntenschema ben ik bijna op de helft. Gaat lekker!

 

 

Klik op de plaatjes hieronder voor de fotoverslagen.

Dag 1

 

Dag 2

 

 

 

 

Een berichtje in mijn gastenboek vind ik altijd leuk!