De Slikken van Flakkee
vanuit Melissant

 

Klik op het plaatje om de route in Google Earth te bekijken
Klik
hier voor een gewone uitvergroting van het plaatje

 

 

 

  Na die inspannende “bergwandeling” en Groene Wissel van gisteren heb ik voor vandaag iets heel plats uitgezocht. Ik herinnerde me dat ik eens een mooie route vanuit Melissant had gelopen en had al snel de track teruggevonden. Dat was toen de Snertwandeling, van ca. 17 km. Dat leek me wel een mooi tochtje voor vandaag!

 

En dat was het ook! Ik had schitterend weer, eerst zon door schapenwolkjes die voor prachtige tegenlichtplaatjes zorgden en later volop zon. Toen ik langs de Slikken van Flakkee liep, kwamen daar mensen vandaan gewandeld en toe ik daar naar vroeg bleek dat je een heel rondje door de Slikken kunt lopen. Dat heb ik spontaan ingelast en tjonge, jonge wat een mooi stukje was dat. Inclusief een kort heen en weertje naar een uitkijkhut was het precies 3,5 km.

 

Daarna heb ik een nogal rechthoekig lusje naar Dirksland laten vervallen, toentertijd liepen we dat naar een rustpost toen, maar ja, die was er vandaag toch niet. En ik had eerlijk gezegd behoorlijk last van m'n been en m'n heup, dus ik wilde de afstand niet al te lang maken. Nu kwam ik uit op 18 km, en dat was net mooi. Erg leuk tochtje geweest zo, voor herhaling vatbaar, misschien een keer 's zomers heel vroeg in de ochtend.  

 

 

 

Klik op het plaatje hieronder voor het fotoverslag.

 

 

 

Een berichtje in mijn gastenboek vind ik altijd leuk!