De Wintertocht van Thor
in Roosendaal

 

Klik op het plaatje om de route in Google Earth te bekijken
Klik
hier voor een gewone uitvergroting van het plaatje

 

 

 

  Toen ik laatst eens op Wandel.nl keek door welke verenigingen er allemaal virtuele tochten werden aangeboden, zag ik daarbij ook Thor in Roosendaal staan! Zij hebben de routebeschrijvingen van hun wintertocht op hun website gezet. Helaas geen GPS-bestanden, maar de route van 17 km bleek geheel via knooppunten te lopen en via knooppuntnet.nl was het een fluitje van een cent om de route op de GPS te krijgen. En omdat ik de Nieuwjaarstocht van Thor had gemist, vond ik het leuk om nu toch een tochtje in Roosendaal te lopen!

 

De start was niet bij het oude vertrouwde Thorhonk maar bij de Lodge Visdonk. Van daaruit ging het een klein stukje door het Gedenkbos naar het eerste knooppunt, waar ook het T-huis zit. Toen ik 's morgens vroeg startte was die nog dicht natuurlijk, maar ik had goede hoop om daar na afloop even een lekker bakkie koffie te kunnen halen!

 

En dus op pad voor eens een heel andere tocht dan altijd de Nieuwjaarsloop! Ik moet zeggen dat ik het een heel leuke route vond. Ik was bang dat ik erg veel bos voorgeschoteld zou krijgen en ja, natuurlijk zat er bos in de route, maar die was verder heel gevarieerd. Ik heb een klein stukje door Roosendaal gelopen, langs weilanden, langs vennetjes, over de hei en zoals ik al zei, door de bossen, kortom, ik heb heerlijk lopen genieten.  

 

Wat wel opviel was het grote aantal waarschuwingsborden dat ik tegenkwam! Het was een tocht vol gevaar, zo vaak werd ik gewaarschuwd voor slechte zandwegen, slecht wegdek, gevaarlijke bochten en gevaarlijke kruispunten! Ik heb er fotootjes van gemaakt en op Facebook gezet, daar waren ze een regelrechte hit. Maar het viel allemaal reuze mee, hoewel sommige zandwegen inderdaad erbarmelijk waren. En gelukkig heb ik nergens echte modderpaden gehad, alles was prima beloopbaar.

 

  En tot m'n verrassing zag ik onderweg ook al een weiland waarin koeien liepen! Toch wel erg vroeg, het is nu wel heerlijk weer, maar voor hetzelfde geld komt er nog een vorstperiode. Nou ja, dan zullen ze wel weer naar binnen gaan, neem ik aan. Voor nu heb ik er een paar leuke fotootjes van kunnen nemen. En na afloop was er inderdaad een heerlijke koffie-to-go in het T-huis, met een overheerlijke bonbon erbij. En een vrolijke beker, die heb ik bewaard, staat nu in de keuken met een plantje erin!

 

Kortom, ook op een andere datum dan 1 januari is Roosendaal me prima bevallen, ik blijf de website in de gaten houden of er meer tochten worden aangeboden. Ik zou het fijn vinden als corona zover de wereld uit is dat we weer “normaal” georganiseerde tochten kunnen lopen, maar ik vind het verheugend dat er zoveel verenigingen dit soort initiatieven ontplooien.

 

 

 

Klik op het plaatje hieronder voor het fotoverslag.

 

 

 

Een berichtje in mijn gastenboek vind ik altijd leuk!