Rondje Delftse Hout
in de sneeuw

 

Klik op het plaatje om de route in Google Earth te bekijken
Klik
hier voor een gewone uitvergroting van het plaatje

 

 

 

  Nadat het op zondag zo behoorlijk had gesneeuwd was ik er na dat kleine rondje in de verse sneeuw in Rozenburg nog niet op uitgetrokken. De eerste dagen was het erg koud en bewolkt en dan is het natuurlijk niet zo fotogeniek en eerlijk gezegd ben ik ook niet zo'n held in de sneeuw…….. Maar toen kwam er op Komoot een tip voor het weekend voorbij: een rondje door de Delftse Hout van ruim 11 kilometer.

 

Kijk, dat vond ik wel een aardige afstand om te proberen en toen ik het rondje bekeek zaten er genoeg afsnijmogelijkheden in voor als ik het toch te glad vond. En ik ken de omgeving daar natuurlijk, ik heb daar zelf eens een tocht uitgezet voor het Walkers4Walkers Forum. Maar ik wandel daar eigenlijk niet zo vaak omdat ik de afstanden die je daar kunt lopen normaal net iets te kort vind. Maar voor nu leek het me perfect!

Ik heb even gedubd of ik mijn hoge schoenen aan zou trekken, maar ja, daar loop ik echt niet lekker op, dus ik besloot het op mijn trailrunningschoenen van Saucony te gaan proberen. Tenslotte schijnen die “Ice-grip” te hebben, dus dit was een mooie gelegenheid om dat eens uit te proberen. Ik heb Kiaatje geparkeerd op een carpoolplek naast de Ikea. Poeh, dat begon gelijk al goed, die parkeerplaats leek wel een ijsbaan……..

 

Maar zonder ongelukken kwam ik op wat meer begaanbare paden, eerst nog een spekglad fietspad, waar ik even in de randjes heb gekluund, maar toen kwam ik op wandelpaadjes terecht en vanaf daar is het eigenlijk als een zonnetje gegaan! Wat een ideale schoenen voor deze ondergrond, ik heb van begin tot eind lopen genieten! Nu werkte het perfecte weer ook wel mee natuurlijk, volop zonneschijn in een strakblauwe hemel. Wel een stevig windje, maar in het bos viel dat best mee.  

 

  De route liep langs twee grote plassen, de eerste heet heel toepasselijk “Grote Plas”, en de andere is de Dobbeplas. Die herkende ik wel, maar wat ziet dat er anders uit nu het allemaal bedekt was met sneeuw. Ook kwam ik langs de nodige vaarten en sloten en daar werd volop geschaatst, of gekluund, want sommige bruggetjes waren wel erg laag en konden alleen kruipend of over de wal “genomen” worden.

 

Ik heb zelfs nog twee maal een bankjesrust in kunnen lassen, de koffie in de thermos was warm gebleven, uitstekend thermosflesje! Maar ik heb maar heel kort gezeten, want om lang stil te zitten was het toch net een tikje te koud. Uiteindelijk kwam de route uit op ca. 12 km, vond ik een mooie afstand, maar het smaakte toch eigenlijk naar meer…….. En dus ben ik voor het weekend, als de virtuele Valentine Run op het programma staat, op zoek gegaan naar een vervolg!

 

 

Klik op het plaatje hieronder voor het fotoverslag.

 

 

 

Een berichtje in mijn gastenboek vind ik altijd leuk!