Winterserie RS80
Gouda

 

Klik op het plaatje om de route in Google Earth te bekijken
Klik
hier voor een gewone uitvergroting van het plaatje

 

 

 

  Nu het zo goed gaat met m'n heup besloot ik om brutaalweg de 25 km weer eens te gaan proberen. Ik heb nog drie routes liggen: RS 80 in Scheveningen en Gouda, en de Rhoonse Griendentocht. Maar RS80 gaat een heel stuk door Meijendel, dat is best zwaar lopen en omdat er voor maandag erg mooi weer werd voorspeld verwachtte ik dat het daar behoorlijk druk zou zijn. Idem dito voor de Rhoonse Grienden, met al die smalle paadjes.

 

En dus viel de keus op Gouda, en wat een geWELdige tocht heb ik daar gelopen! Ik heb van begin tot eind lopen genieten, zeker de eerste uren, in het vroege ochtendzonnetje dat schitterend over het water scheen. Wel oppassen, want het had behoorlijk gevroren en op sommige plekken was het verraderlijk glad! Ook glad was het een eind verderop, waar ik een kilometer blubberdijk kreeg voorgeschoteld. Maar ik kwam overal zonder kleerscheuren doorheen.  

 

  Ook heb ik een enorme hagelbui op m'n kop gekregen, voorafgegaan door prachtige inktzwarte luchten. Gelukkig duurde de bui niet zo heel lang en direct daarna kwam er alweer wat blauw in de lucht. Ook grappig was dat ik een Google Street View auto tegenkwam. Ik liep hem pontificaal tegemoet, want hij stond stil voor een wegreparatie. Ik weet dus niet of z'n camera aan stond, maar zo ja, dan sta ik er zeker op.

 

Onderweg kon ik zowaar ook nog genieten van een latte-to-go en ik heb twee maal een bankjesrust ingelast. Rustig aan gewandeld en hoewel de laatste loodjes best wel een beetje zwaar waren, is m'n eerste 25 km sinds tijden uitstekend gegaan. Zelfs 's avonds geen pijn in m'n been gehad en ook probleemloos geslapen. Het gaat echt de goede kant op dus!

 

 

Klik op het plaatje hieronder voor het fotoverslag.

 

 

 

Een berichtje in mijn gastenboek vind ik altijd leuk!