De Jan Groen Tocht
in Den Haag

 

Klik op het plaatje om de route in Google Earth te bekijken
Klik
hier voor een gewone uitvergroting van het plaatje

 

 

 

  Al ergens in december had ik ingeschreven voor de (virtuele) Jan Groen Tocht van SDS in Den Haag. De routebeschrijving van de 20 km had ik al snel binnen en op mijn vraag of er ook een gps-track aanwezig was, kreeg ik de track van vorig jaar toegestuurd, wel met de mededeling dat die ietwat af kon wijken van de route van dit jaar. Toen ik de track in Basecamp bekeek zag ik al we dat de route erg in de bebouwde kom van Den Haag bleef.

 

Maar goed, Den Haag is best een groene stad, er zijn veel parken en parkjes dus ik hoopte er het beste van. En nu het met m'n been en heup weer een stuk beter gaat durfde ik ook die 20 km wel aan. Ik besloot wel weer om op een andere plek te starten, dat werd sporthal De Schilp in Rijswijk, ik weet dat daar een zee van parkeerruimte is, iets wat je in Den Haag zelf maar af moet wachten. Op een grijze en koude vrijdag ochtend ging ik dus weer eens van start voor een tochtje in Den Haag, dat was een tijd geleden dat ik daar liep!

 

Nou, over de route kan ik kort zijn, die vond ik echt afschuwelijk. Op twee kleine stukjes van amper een kilometer na, heb ik alleen maar door woonwijken, woonwijken en nog eens woonwijken gelopen! Ik vond er echt helemaal niks aan, hoewel ik zeker in het begin nog erg m'n best heb gedaan om er leuke dingen in te zien. Het leukste was nog wel een straatnaambordje van de Reykjavikstraat, ik was namelijk die dag ook van start gegaan op de virtuele Ring Road van IJsland en die startte in….. juist! Reykjavik!  

 

 

  Ook heb ik wat bekende buurtjes van vroeger terug gezien, de omgeving van de Erasmusweg en De Gaarde, daar woonden vroeger m'n tante en een nichtje. En ik kon twee maal aan de koffie to go, eenmaal bij een benzinestation en de tweede keer in een restaurantje in het spaarzame stukje groen in de route in het Zuiderpark. Toilet was wat lastiger, benzinestations zijn niet echt publieksvriendelijk in Den Haag……. Ook leuk dat ik Julia tegen het lijf liep, zij was per auto op weg naar haar werk.

 

Maar voor de rest kan ik kort zijn over deze tocht, dat was eens, maar nooit meer. Jammer hoor, Den Haag heeft een prachtige omgeving en een geweldige historische binnenstad en dan sturen ze je alleen maar door jaren 50 woonwijken, soms vond ik het echt de troosteloosheid ten top. Het weer werkte ook niet mee om alles er wat vrolijker uit te laten zien, maar zelfs met een zonnetje erbij had ik dit geen leuke tocht gevonden. Het blijft wat mij betreft dus bij deze ene virtuele Jan Groen Tocht!

 

 

 

Klik op het plaatje hieronder voor het fotoverslag.

 

 

 

Een berichtje in mijn gastenboek vind ik altijd leuk!