De Koek en Zopie Tocht
in Giessenburg

 

Klik op het plaatje om de route in Google Earth te bekijken
Klik
hier voor een gewone uitvergroting van het plaatje

 

 

 

  En ook voor de Koek en Zopie Tocht vanuit Giessenburg kon online ingeschreven worden bij ws Dordrecht e.o. De oorspronkelijke tocht zou plaatsvinden op 16 januari, maar de routebeschrijving en de GPS-track konden al vanaf woensdag gedownload worden. En zo vertrok ik op donderdag al naar de polders rondom Hardinxveld-Giessendam voor de 15 km.

 

Hardinxveld-Giessendam als de tocht in Giessenburg is???? Ja hoor, ik had weer eens helemaal verkeerd gekeken op de track en dacht dat de start bij station in Hardinxveld-Giessendam was. Maar toen ik Kiaatje daar parkeerde, stond ik opeens voor restaurant Kathy's……. en dat zou de rust moeten zijn! Nou ja, met virtueel wandelen is dat geen enkel probleem natuurlijk, dus ik ben gewoon vanaf het station gestart. Later bleek dat ik ook nog eens tegengesteld aan de routebeschrijving liep, die routebeschrijving kon ik dus wel opbergen…….

 

Maar buiten deze twee eigen schuld-dikke bult schoonheidsfoutjes was het een heerlijke tocht. Helemaal naar m'n zin, polder, polder en nog eens polder en heel veel langs het riviertje de Giessen. Wel jammer dat het erg grijs weer was, de vergezichten werden er een beetje somber door en ik heb dit keer dan ook meer foto's van leuke dingen die me opvielen dan van uitzichten. Vooral een paar leuke oldtimers vond ik mooi, daar heb ik even m'n fotobewerkingskunst op losgelaten.  

 

Ik heb weer twee maal een bankjesrust ingelast, eentje bij een soort zorgboerderij en eentje langs een modderpad, waar opeens een pelgrimsbankje stond! Bekend plekje, want zodra ik het bankje zag wist ik dat ik daar eerder was geweest, ik denk met het Groene Hart Pad. Dat modderpad was trouwens het enige modderige stukje in de route, de rest was prima begaanbaar, voornamelijk asfalt.

 

  Toen ik terug was bij het station was Kathy's inmiddels open, maar er was nog geen stempel gebracht. Nou, daar maakte ik me niet zo druk om, dat stempel komt nog wel eens. Maar op zaterdag erna had ik eigenlijk niks te doen en ik besloot spontaan om weer even naar het station te rijden voor een stempel en een gezellig kletspraatje, want ik wist dat er mensen van de organisatie aanwezig zouden zijn. Zo bedacht, zo gedaan, boekje gestempeld en ik kreeg ook nog m'n kopje koffie met koek. Leuke tocht geweest, ik heb er weer van genoten!

 

 

Klik op het plaatje hieronder voor het fotoverslag.

 

 

 

Een berichtje in mijn gastenboek vind ik altijd leuk!