Winterserie RS80
Bleiswijk

 

Klik op het plaatje om de route in Google Earth te bekijken
Klik
hier voor een gewone uitvergroting van het plaatje

 

 

 

  Nadat ik de Wassenaartocht van RS80 had gelopen, bleken ook de volgende tochten van RS80 virtueel aangeboden te worden. En dus heb ik me ook ingeschreven voor Bleiswijk, Scheveningen en Gouda. Eerst was Bleiswijk aan de beurt, en een blik op de GPS-track leerde dat die in de omgeving van de Rotte zou zijn, ik zag de route o.a de Skiheuvel op gaan. En hoewel het met m'n been en heup erg goed gaat besloot ik om het toch nog maar bij 15 km te houden, 25 incl. een fikse beklimming leek me nog wat al te optimistisch!

 

Ik denk wel dat ik daar goed aan heb gedaan, want de route ging niet alleen de skiheuvel op, maar voerde ook langs een vrij nieuwe uitkijktoren vlak daarbij en tja, daar wilde ik ook op natuurlijk. Het was een heel hoge toren, ik ben de tel van de trappen kwijtgeraakt, maar eenmaal boven had je een prachtig uitzicht, waarbij ik moeiteloos details van Den Haag en Delft kon zien. Nou hielp het ook dat het na een somber begin heerlijk zonnig was geworden, het uitzicht was heel helder.

 

Verder ging de tocht veel langs de Rotte, bekende plekjes van de Trainingstocht voor de Vierdaagse van de RWV en ook van m'n eigen tochtje naar de oorsprong van de Rotte. Later werd het weer een stuk bewolkter, maar dat was wel een schitterende bewolking. Donkere, dreigende wolken, waar af en toe de zon doorheen prikte. Het zorgde voor prachtige plaatjes van mooie luchten en dito spiegelingen in het water. Ik heb van begin tot eind lopen genieten, en dat mijn been zo weinig pijn deed hielp daar zeker aan mee!  

 

Ik heb twee maal een bankjesrust ingelast, eentje vlak na de beklimming van de toren en een tweede bijna op het eind. Die laatste was eigenlijk niet nodig, maar ik vond het een beetje zonde om m'n koffie niet op te drinken en dat bankje stond er wel erg uitnodigend. Dus toch maar even meegepikt en van het zicht op de Rotte zitten genieten. Niet te lang, want rusten in de buitenlucht moet je met deze temperaturen kort houden! Daarna was ik vrij vlot terug bij Kiaatje en ben ik tevreden terug naar huis getuft.

 

 

Klik op het plaatje hieronder voor het fotoverslag.

 

 

 

Een berichtje in mijn gastenboek vind ik altijd leuk!