Bijzondere Bergwandeling
Krabbendijke

 

Klik op het plaatje om de route in Google Earth te bekijken
Klik
hier voor een gewone uitvergroting van het plaatje

 

 

 

  Eigenlijk was ik na de Capelse 2Daagse niet meer van plan om nog een tocht te lopen in 2020, de Capelse vond ik wel een mooie afsluiting. Maar toen ik met was einde-jaars-dingetjes bezig was, ontdekte ik dat een tocht van 20 km me op de prachtige eindstand van 2222 km in 2020 zou brengen! Tja, en als getalletjesfanaat kon ik dat natuurlijk niet laten lopen natuurlijk! En dus ben ik op zoek gegaan naar een tocht van 18 19 km.

 

Waarom 18 19 km als ik er toch 20 moest lopen? Wel, de ervaring leert dat de werkelijke kilometers altijd meer worden. Stukjes naar een rust lopen, of een sanitaire stop, of naar een mooi fotomomentje, kortom, 20 km worden er al gauw 21, en normaal gesproken is dat geen probleem natuurlijk, maar nu wilde ik echt op die 20 km uitkomen. En een te korte afstand kan je altijd langer maken door een stukje extra te lopen, rondje om de kerk zeg maar. Een te lange afstand kan je niet korter maken, je moet toch terug naar de auto en de GPS een kilometer van tevoren al stop zetten vind ik niet leuk.

Enfin, ik vond op Wandelzoekpagina.nl een tocht met een geweldige naam: een Bijzondere Bergwandeling in Krabbendijke. Nou ken ik de omgeving van Krabbendijke in Zeeland wel een beetje en die is zo plat als een dubbeltje! Een beetje zoekwerk op internet levert op dat deze Bijzondere Bergwandelingen allemaal over een voormalige vuilstort lopen. Vond ik eigenlijk best wel een leuk idee en zo toog ik vroeg op maandagochtend de 28e december naar Krabbendijke om m'n laatste tocht in 2020 te gaan lopen.

 

De tocht startte bij het station en daar was nog parkeerplaats genoeg. Na de start zag ik net de zon opkomen in een smalle band tussen de horizon en het laaghangende wolkendek. Nadat ik Krabbendijke had verlaten ging de route door Landschapspark Bie de Trapjes en daar lees ik dat dit park inderdaad is aangelegd op een voormalige vuilnisberg. Leuk! Vanuit het park had ik uitzicht op de Oosterschelde en de dijk daarlangs.  

 

  En die dijk maakte deze tocht dan nog een beetje bijzonderder, want die moest beklommen worden. Gewoon door de klei, geen trap en de dijk was behoorlijk steil. Normaal geen probleem, maar omdat ik in deze omgeving niet veel onverhard had verwacht, had ik totaal verkeerde schoenen aan voor dit soort fratsen. Ik begon manmoedig aan de beklimming, maar al na een paar passen gleden m'n voeten onder me vandaan en gleed ik op m'n knien terug naar beneden.

 

Gtsie! Broek vies, handschoenen vies, routebeschrijving en GPS vies, gelukkig m'n camera en telefoon niet. Ik waagde me niet aan een nieuwe poging, ook al niet omdat ik zag dat de weg verderop ook naar boven liep en ik toch wel op de top van de dijk zou komen! En dat kwam ik ook, genietend van het uitzicht over de Oosterschelde en bij een strandje stonden ook een paar bankjes waar ik mijn spullen wat kon fatsoeneren.

 

De rest van de tocht leverde gelukkig niet zoveel problemen meer op, er zat nog wel een vreselijk modderig pad in, maar dat kon ik omzeilen door gewoon een asfaltweg te volgen en een onverhard pad verderop was weliswaar lastig lopen door los gruis, maar in ieder geval niet glad! En het weer zat gelukkig ook mee, na een tijdje onder een grijze lucht gelopen te hebben brak de zon door en toen zag de wereld er gelijk een stuk vrolijker uit.  

 

Ik kwam ook nog op bekend gebied bij Rilland-Bath, waar ik een paar keer de Scheldetocht heb gelopen, en verder heb ik op deze tocht zowel de Oosterschelde als de Westerschelde aangedaan. Ik heb tweemaal een bankjesrust ingelast en eenmaal terug in Krabbendijke heb ik een koffie-to-go gehaald bij de plaatselijke bakker en daar gelijk wat oliebollen voor thuis meegenomen.

 

  Tja, en toen het laatste kilometertje, de afstand bleek net een ietsje te kort te zijn om aan de 20 km te komen en ik heb bij het station dus even een heen-en-weertje van 300 meter gelopen. Toen stond GPS stil op 20,16 km en vond ik het mooi! De verrassing kwam uiteindelijk thuis, toen ik op de PC naar m'n totaalstand van 2020 keek, bleek dat deze met twee cijfers achter de komma wordt weergegeven. En laten daar nou ook twee tweetjes verschijnen! Ik eindig 2020 dus met de schitterende eindstand van 2222,22 km. Ik wandel dit jaar geen meter meer!

 

 

Klik op het plaatje hieronder voor het fotoverslag.

 

Al m'n volgers een heel goed en vooral gezond 2021 gewenst!

 

 

Een berichtje in mijn gastenboek vind ik altijd leuk!