Winterserie RWV 2020/2021
3e tocht

 

Klik op het plaatje om de route in Google Earth te bekijken
Klik
hier voor een gewone uitvergroting van het plaatje

 

 

 

  Op 5 december, een dag voordat de oorspronkelijke winterserietocht zou worden gehouden, heb ik de derde tocht van de virtuele winterserie 2020/2021 van de RWV gelopen. In verband met drukte in het Kralingse Bos loop ik die eigenlijk liever doordeweeks, maar deze week was ik druk geweest met van alles en nog wat en voor zaterdag werd het beste weer voorspeld, dus toch maar voor een weekenddag gekozen. Wel lekker vroeg van start gegaan, zodat ik voor de ergste drukte terug hoopte te zijn.

 

Het was een echte bostocht vandaag, tjonge jonge, wat heb ik door dat Kralingse Bos heen lopen kronkelen. Niet echt mijn ding dus, maar och, deze tochten zijn maar 15 km, zo'n hoeveelheid bos kan ik nog wel hebben! En doordat we zoveel door het bos heen werden gestuurd, heb ik op deze tocht wel tot twee maal toe van een rust-to-go kunnen genieten. Bij de Nachtegaal heb ik koffie genomen, waarbij een mini-neutje werd geserveerd en bij de Big ben ik aan de warme chocomelk met slagroom gegaan. Tussendoor in het Rozenburgpark een bankjesrust met koffie uit de thermos, ik heb zowat meer gerust dan dat ik heb gelopen!

 

Verder maakte de 15 km een lusje door oud-Kralingen, en dat is altijd mooi natuurlijk. Vooral de Slotvijver, waar het prachtige, zonnige en nagenoeg windstille weer voor kraakheldere spiegelingen in het water zorgde. En wat verderop maakte mijn camera overuren met het fotograferen van allerlei mooie geveltjes en balkonnetjes. De tocht eindigde met een rondje rondom de Kralingse Plas, waar het natuurlijk weer genieten was van het uitzicht op de skyline.  

 

Kortom, ik heb er vandaag weer van genoten, en ik neem me nu al voor om ook volgend (als alles hopelijk weer normaal is) de winterserie op deze manier te gaan lopen. Na al die jaren op het startbureau te hebben gezeten, is dit een leuke hernieuwde kennismaking met bos, plas en stad!

 

 

Klik op het plaatje hieronder voor het fotoverslag.

 

 

 

Een berichtje in mijn gastenboek vind ik altijd leuk!