RS80 in Wassenaar
virtueel

 

Klik op het plaatje om de route in Google Earth te bekijken
Klik
hier voor een gewone uitvergroting van het plaatje

 

 

 

  Niet alleen de RWV, maar ook RS80 biedt zijn wandelingen op het ogenblik “virtueel” aan. Omdat ik nog steeds eigen routes genoeg heb, had ik hier nog geen gebruik van gemaakt, maar toen ik Wassenaar voorbij zag komen besloot ik om die toch maar te gaan lopen. Niet alleen steun ik hiermee een vereniging, maar het is ook een hele tijd geleden dat ik in Wassenaar heb gelopen. Vroeger waren er best veel tochten vanuit Wassenaar, de meeste van YMCA. Sweet memories.

 

En zo toog ik op 25 november naar Wassenaar, waar ik bij vv Blauw-Zwart een zee van parkeerruimte aantrof. Ik had de routebeschrijving en de GPS-track na m'n inschrijving gemaild gekregen en had daaruit al begrepen dat de route richting Landgoed de Horsten zou gaan. Leuk, dat is vrij onbekend terrein voor mij, de tochten die ik vroeger in Wassenaar liep gingen meer richting de villawijken en de duinen.

Omdat ik nog steeds last heb van m'n heup heb ik voor de 15 km route gekozen en niet voor de 25 km. En ik moet eerlijk zeggen dat ik de route voor 15 km wel erg veel door woonwijken vond gaan. Zeker drie kilometer moesten overbrugd worden voor ik bij de Horsten aankwam. Daar maakte je dan een rondje van ca. 9 km, waarna je weer 3 km door de woonwijken terug moest. Op de 25 km is de verhouding veel beter natuurlijk, maar 6 km woonwijk in een 15 km vond ik wat veel van het goede.

 

Gelukkig was het lusje in De Horsten wel de moeite waard, een mooie mix van bos, uitzichten en leuke struinpaadjes dwars door de weilanden. Ook een beetje modder, oké dat hoort erbij bij RS80 en een improvisatiemomentje toen een paadje bij de Seringenberg afgesloten bleek te zijn vanwege corona. Ik was 's morgens al getuige geweest van een mooie zonsopkomst en tijdens de wandeling brak het zonnetje steeds vaker door de wolken, zodat het bos nog mooie herfstkleuren toonde.  

 

Ik heb lekker rustig aan gedaan, met twee bankjesrusten voor een eigen bakkie koffie uit de thermos en halverwege een Take Away koffie met vanillecake erbij bij Paviljoen De Horsten, smaakte heerlijk! M'n heup hield zich tijdens dit tochtje redelijk, maar ik was toch blij dat ik niet voor de 25 km was gegaan. Wel heb ik direct na afloop ingeschreven voor de volgende tocht, die in Bleiswijk, misschien dat de behandeling bij de fysio zo goed aanslaat dat 25 km daar wel mogelijk is. Duim maar voor me!

 

 

Klik op het plaatje hieronder voor het fotoverslag.

 

 

 

Een berichtje in mijn gastenboek vind ik altijd leuk!