Rondje Burgh-Haamstede

 

Klik op het plaatje om de route in Google Earth te bekijken
Klik
hier voor een gewone uitvergroting van het plaatje

 

 

 

  Voor zaterdag 21 november gaven ze nogal somber weer op, maar op de weerkaart verschenen er toch een paar voorzichtige zonnetjes in het zuiden van het land. In Limburg en Zeeland met name. Nou, Limburg vind ik te ver voor een dagtochtje, dus werd het weer Zeeland. Ik zocht een GPS-track uit van ca. 18 km vanuit Burgh-Haamstede. Die had ik al eens gelopen, dat bleek in 2008 voor het laatst geweest te zijn. Geen idéé dat dat zo lang geleden was!

 

Ik heb de route zo gelopen, dat ik het eerste deel tegen de wind in liep. Dat ging ook door de bossen en de duinen, dus redelijk beschut, want die wind zou stevig zijn, hadden de weermannen en -vrouwen beloofd! Het stuk over het strand zou ik dan wind van opzij hebben en op de terugweg langs de Oosterschelde zou ik vliegen met het windje in de rug. En het pakte precies zo uit als ik verwacht had! Leuk om deze oude route weer eens terug te zien. Bekende plekjes natuurlijk, maar soms ook een idee van: Jeetje, was dat altijd al zo? Op het strand was het prachtig, want juist daar piepte de zon even door de wolken heen. De rest van de tocht was het helaas bewolkt en op het laatste stukje terug naar Burgh-Haamstede voelde ik zelfs een paar spetters.

 

Wel jammer dat de Plompe Toren vanwege corona was afgesloten, maar ook wel begrijpelijk, want binnen is het heel klein en heel smal. Gelukkig was ik er al eens geweest en kan de foto's van toen gewoon in mijn fotoreportage erbij plakken, want ik blijf het een mooi verhaal vinden! Na afloop kwam ik in Burgh-Haamstede langs een oliebollenbakker en daar kon ik geen weerstand aan bieden. Dus heb ik thuis van een heerlijke après-walk zitten genieten met een schaal dikbesuikerde oliebollen erbij!  

 

 

Klik op het plaatje hieronder voor het fotoverslag.

 

 

 

Een berichtje in mijn gastenboek vind ik altijd leuk!