(Oude) NS-wandeling
Delft-Maassluis

 

Klik op het plaatje om de route in Google Earth te bekijken
Klik
hier voor een gewone uitvergroting van het plaatje

 

 

 

  Het weekend van de tweede serietocht van de Winterserie van de RWV. Die is dit jaar virtueel en ik had de route al op de dinsdag ervoor gelopen. Op de zondag zelf werd er bar en boos weer voorspeld, en daar kwam nog eens bij dat het de verjaardag van m'n broer was. Allemaal redenen dus om lekker op zaterdag te gaan lopen! Bij toeval stuitte ik op een oude NS-wandeling van Delft Campus (vroeger Delft Zuid) naar Maassluis. Dat laatste is nu geen NS station meer, maar een metrostation van de RET.

 

Maar de route kan nog steeds gelopen worden natuurlijk, de reis van station naar station blijft hetzelfde, alleen moet je op Schiedam wisselen van vervoerder. Ook voor deze zaterdag werd er 's morgens vroeg nog druilerig weer voorspeld, dus ik was niet al te bang voor drukte in de trein en daarin kreeg ik helemaal gelijk, ik had de trein en de metro zowat voor mij alleen!

Het eerste stukje van de route leidde oorspronkelijk door de woonwijk Delft-Zuid, en ik heb toevallig een verschrikkelijke hekel aan het wandelen door woonwijken, dus ik had met behulp van Basecamp de route een stukje omgelegd door het Abtswoudse Bos. De afstand werd daardoor wel iets langer, maar bleef nog netjes onder de 20 km die ik mezelf met m'n beenblessure als grens heb gesteld. Uiteindelijk bleken het 18 km te zijn.

 

En het was best een leuke route! Wel bekend voor mij natuurlijk, ik heb jaren in Schiedam gewoond dus de omgeving ken ik op mijn duimpje. Maar het Abtswoudse Bos was toch redelijk nieuw voor me en de overgang over de verdiept aangelegde A4 natuurlijk ook. Verder loop je door Schipluiden, over de Trambrug en dan een heel stuk langs de Vlaardingse Trekvaart, aan de ene kant heb je een asfaltpad en aan de andere kant een graspad.  

 

Maar als je voor het asfaltpad kiest ben je afhankelijk van een trekpontje om weer aan de goede kant uit te komen en ik wist dat die pont al een tijdje uit de vaart was vanwege corona. Dus ik heb het maar niet gegokt en heb braaf het graspad genomen. Was behoorlijk drassig, af en toe glad en er stond een fikse wind, natuurlijk pal tegen……… En gelukkig maar dat ik niet gegokt had, want de pont was inderdaad nog uit de vaart. En als je dan aan de andere kant staat moet je een giga-eind omlopen!

 

  Maar als je dan eenmaal de haakse bocht aan het eind om bent kom je wel weer op een wat steviger paadje te lopen en daar heb ik volop lopen genieten, want het weer was inmiddels ook helemaal opgeknapt! Alsmaar rechtdoor dit fiets- annex jaagpad volgend kom je vanzelf in Maassluis terecht en dat is natuurlijk altijd een leuk stuk om te wandelen, prachtig oud stadje! En ik kan het weten, want ik heb er jarenlang gewerkt, en ook vandaag kwam ik langs mijn oude kantoor op de Haven.

 

Natuurlijk veel fotootjes gemaakt en één van de vele restaurantjes was open en verkocht take-away koffie, dus daar heb ik even heerlijk op een bankje van zitten genieten. En dan is het niet ver meer naar het station, waar ik Kiaatje 's morgens al had neergezet. Het is een leuk tochtje geweest en ik neem me voor om wat vaker van die oude NS-wandelingen op te zoeken. Als je een beetje gunstige tijden uitzoekt is het zowel in het OV als onderweg heerlijk rustig, uitstekend voor de anderhalve-meter-samenleving waar we helaas nog steeds in leven……

 

 

Klik op het plaatje hieronder voor het fotoverslag.

 

 

 

Een berichtje in mijn gastenboek vind ik altijd leuk!