Winterserie RWV 2020/2021
2e tocht

 

Klik op het plaatje om de route in Google Earth te bekijken
Klik
hier voor een gewone uitvergroting van het plaatje

 

 

 

  Na die eerste mooie tocht van de virtuele Winterserie van de RWV (over het Prinsemolenpad en door het Bergse Bos) besloot ik de tweede tocht in deze serie op dinsdag 10 november te gaan lopen. Ik had toen heel vroeg in de ochtend (om 07.45 al) een afspraak bij de fysiotherapeut voor de behandeling van m'n heupklachten en vond het wel mooi om dat te combineren. En zo gezegd, zo gedaan, na door de fysiotherapeut behoorlijk gepijnigd te zijn vertrok ik richting het Kralingse Bos.

 

Even tussendoor, ik schrijf dit verslag op de vrijdag na genoemde dinsdag en ik moet zeggen dat ik na twee behandelingen al een behoorlijke vooruitgang voel! M'n been/heup doet al een stuk minder pijn, overdag slik ik helemaal geen pijnstillers meer, alleen nog twee paracetamol voor 's nachts. Dit geeft goede hoop voor de toekomst, gouden handjes die jongens en meisjes van Holystaete! En ook de oefeningen thuis houd ik nog steeds trouw vol.

 

Maar terug naar dinsdag de 10e, ik was natuurlijk lekker vroeg in het Kralingse Bos, maar het viel me op dat het op de parkeerplaats toch behoorlijk druk was. Maar er was nog plek zat voor m'n Kiaatje, dat wel. De route begon met bijna een hele ronde rondom de Kralingse Plas en o, o, o, wat was dat betoverend mooi deze morgen! De zon piepte door een soort schapenwolkjeslaag heen en doordat het nagenoeg windstil was had je kraakheldere spiegelingen in de plas. M'n camera had het er maar weer druk mee!  

 

Verder ging de route een stuk door het bos, waar het nog steeds genieten is van de herfstkleuren, en daarna een stukje door het zogenaamde Brainpark, een soort kantorenterrein. Niet het allermooiste wandelgebied dus, maar ja, soms heb je een stukje rijstebrijberg nodig om in Luilekkerland te komen. En och, het valt ook wel weer mee, zelfs in deze zakelijke omgeving zijn leuke paadjes door een parkje gevonden! En verderop kom je onder de Van Brienenoordbrug door, en dat is altijd een imposant gezicht, die grote brug met z'n twee identieke bogen.

 

  En daarna komt dan het mooiste stukje van deze route, die loopt hier door natuurgebied De Esch. Het is maar een klein natuurgebiedje, maar daarom zeker niet minder mooi en ik weet dat hier een bankje staat met prachtig uitzicht op een vennetje. En ja hoor, dat bankje staat er nog steeds en genietend van het uitzicht en het inmiddels uitbundig schijnende zonnetje geniet ik van een kopje koffie uit de thermos. De jas is al lang uit, die hangt aan de rugzak (en dat in november).

 

Ik ga het natuurgebied weer uit en loop een stukje langs de Maas, ook hier mooi uitzicht op de skyline van Rotterdam, vooral leuk als er net een boot voorbij komt varen. Het volgende highlight van deze route komt in zicht: de mooie oude watertoren. Die heb ik eerlijk gezegd zelden zo mooi op de foto kunnen zetten als vandaag. Door het zonnetje en het ontbreken van wind heb ik ook hier een kraakheldere spiegeling van de toren in het knalblauwe water, geweldig!

 

En alsof het nog niet mooi genoeg is geweest gaat de route terug naar het bos door een schitterend stukje oud-Kralingen! Daar krijg je weer een heel ander beeld van Rotterdam dan op de plaatjes met moderne hoogbouw, hier zijn statige oude panden, lanen omzoomd door oude bomen, een stille vijver en een monument dat herinnert aan de geboorte van Prinses Juliana in 1909. Wat verderop kom ik nog langs een replica van de oudste ANWB richtingaanwijzer van Nederland.  

 

En dan gaat het definitief terug naar de finish, nog een stukje door park Rozenburg en dan weer langs de Kralingse Plas, die er heel anders uitziet dan vanmorgen, maar ook nu een prachtige aanblik biedt. Bij PAC, waar normaal de start en finish is staat het hek open en mag ik even gebruik maken van de op het terrein staande dixi's en dan wandel ik verder naar de parkeerplaats. Daar is bij het Beach House weer de take-away open en tot mijn verrassing hebben ze erwtensoep, en ook nog steeds ijs met dit mooie weer. Heel even twijfel ik, maar dan ga ik toch voor de snert, vind ik toch beter bij een winterserie passen! Het was weer een heerlijke tocht, ik heb ervan genoten!

 

 

Klik op het plaatje hieronder voor het fotoverslag.

 

 

 

Een berichtje in mijn gastenboek vind ik altijd leuk!