Herfstkleurenuitje in Putte

 

Klik op het plaatje om de route in Google Earth te bekijken
Klik
hier voor een gewone uitvergroting van het plaatje

 

 

 

  Toen er na een hele tijd van regenachtig en/of bewolkt weer een mooie dag voorspeld werd voor 4 november, besloot ik om die dag te benutten voor mijn jaarlijkse herfstkleurenuitje in Putte. En dat is qua herfstkleuren weer een geweldige dag geweest, wat een kleurenpracht in de bossen en op de heide rondom Putte! En wat een ontstellende hoeveelheid paddenstoelen nog, ik schijn de grootste piek gemist te hebben, maar er waren er nog volop.

 

Helaas dit jaar geen koffie in De Leeuw van Vlaanderen, vanwege corona is ook dit gezellige Vlaamse café gesloten. Ik heb dus het hele lusje maar weggelaten, en ben netjes aan de Nederlandse kant van de grens gebleven. Wel moest ik, vanwege ingevoerd eenrichtingsverkeer, na afloop met Kiaatje wel over Belgisch grondgebied scheuren, en België heeft natuurlijk wel een oranje reisadvies……. Gelukkig ben ik niet aangehouden

 

Wat dit jaar de wandeling wel minder leuk maakte was het nieuwe mountainbikeparcours dat over een groot deel van mijn route loopt. Er waren erg veel mountainbikers actief vandaag en hoewel ze zich keurig gedroegen en vriendelijk gedag zeiden haalt het wel de rust uit het bos. Soms hebben ze hun eigen paden maar vaak gebruiken ze dezelfde paden als wandelaars, via een smal strookje aan de zijkant van het wandelpad. Ik vond het niet prettig in ieder geval. Of dit herfstkleurenuitje dus een jaarlijks terugkerend festijn blijft is nog maar de vraag, Baarn was verleden jaar ook heel erg mooi! Maar voor dit jaar nog een album vol schitterende bomen en paddenstoelen!  

 

 

Klik op het plaatje hieronder voor het fotoverslag.

 

 

 

Een berichtje in mijn gastenboek vind ik altijd leuk!