Winterserie RWV 2020/2021
1e tocht

 

Klik op het plaatje om de route in Google Earth te bekijken
Klik
hier voor een gewone uitvergroting van het plaatje

 

 

 

  Nadat sinds onze vorige winterserie alle evenementen in 2020 waren afgelast vanwege corona, hadden we (de Rotterdamse Wandelsport Vereniging RWV) er toch wel goede hoop op dat onze winterserie 2020/2021 in een coronaproof versie gewoon van start kon gaan. Online inschrijving in tijdslots was geregeld, de parcoursen waren gewijzigd voor als er rusten niet beschikbaar zouden zijn, kortom, we waren er klaar voor. Maar de laatste persconferentie voor aanvang van de serie gooide roet in het eten.........

 

En dus werd er geswitched naar een versie die geheel virtueel zou plaatsvinden. Na inschrijving worden er routebeschrijvingen, GPS-bestanden, een wandelboekplaatje en een stempel gemaild en desgewenst wordt een medaille later opgestuurd. Ook de wedstrijden die tegelijkertijd met de wandeltochten plaatsvinden gaan niet door, en dat betekent dat ik niet op het startbureau aanwezig hoef te zijn voor de verwerking van de uitslagen. En dat geeft me de mogelijkheid om zelf ook mee toen aan deze virtuele serie!

 

Ik had me snel ingeschreven voor de eerste drie tochten, de drie tochten in 2021 staan nog niet online, er is nog steeds een stille hoop dat die misschien toch fysiek kunnen plaatsvinden. Als RWV-lid betaalde ik een habbekrats, 1 euro per tocht, dat is na aftrek van bonds- en RWVkorting. Bondsleden betalen € 1,50 en als je helemaal nergens lid van bent betaal je € 2,50. Een medaille kost € 3,00. Voor de kosten hoef je het dus niet te laten. Mensen die in de omgeving van Rotterdam wonen kunnen de originele route op ieder gewenst moment wandelen en als je liever een tocht in je eigen omgeving loopt is dat ook prima, op Facebook zijn evenementen van iedere tocht aangemaakt, zodat je daar je belevenissen kunt delen. Wandelen, niet BIJ elkaar, maar wel MET elkaar is het motto!  

 

Ik woon zelf natuurlijk vlakbij Rotterdam, sterker nog, ik woon IN Rotterdam, want sinds een aantal jaren hoort Rozenburg ook bij Rotterdam. Ik wilde dus gewoon de route in het Kralingse Bos gaan lopen en koos daarvoor zaterdag 31 oktober uit. Voor die dag werd het beste weer voorspeld en ik dacht dat het op zaterdag wat rustiger in het bos zou zijn dan op zondag. Wel besloot ik om lekker vroeg op pad te gaan, ik ben nou eenmaal een ochtendmens! Ik had de routebeschrijving niet geprint, maar zou gewoon op de track in m'n GPS gaan lopen, ik ben bekend genoeg in de omgeving om sowieso terug te komen als daar iets mee mis mocht gaan.

 

  Het was een leuke route, de Prinsemolenroute, zoals ik hem altijd noem. De Rotte oversteken. over het Prinsemolenpad, langs de gelijknamige molen en verderop het lage Bergse Bos in. Daar zijn ze druk bezig met de aanleg van een nieuwe snelweg, maar daar hadden we geen last van, de route liep er keurig langs. Ik moest ook heel keurig langs een paar Schotse Hooglanders, die lagen pal naast het pad te herkauwen en ik heb voor de zekerheid het fietspad maar even opgezocht, held dat ik ben…….

 

Weer terug de Rotte oversteken, een klein stukje door wat woonwijkjes heen en daarna het laatste stuk door het Kralingse Bos. Dat is nu natuurlijk helemaal in herfsttooi gestoken en hoewel ik het nog een ietsje te groen vind, heb ik toch van de herfstkleuren lopen genieten. Jammer dat er geen zonnetje scheen, dat kwam pas later in de middag toen ik alweer lang en breed thuis was. Ook stonden er in het bos enorm veel paddenstoelen, en bij een groepje paddenstoelen zag ik heel schattig een lieveheersbeestje rondkruipen. Geen idee dat die eind oktober nog in leven kunnen zijn!

 

Ik ben onderweg een paar mensen tegengekomen die overduidelijk met de routebeschrijving van de RWV in de hand liepen en ben zelfs een paar mede-RWV'ers (Astrid en Sandra) tegengekomen. Die waren ook gewapend met een camera, bukten bij iedere paddenstoel (zoals ze zeiden) en we maakten natuurlijk even een praatje. Het bewijst mijn stelling maar weer eens dat wandelaars overal vandaan komen, overal heen gaan en elkaar overal tegenkomen!  

 

Al met al heb ik het heerlijk gevonden weer eens een winterserietochtje te kunnen lopen, al was het dan niet op de goeie, ouwe, gezellige manier. Dat komt gelukkig ook wel weer, geen enkele pandemie duurt eeuwig (de Spaanse Griep is toch ook over? ) en tot dan zullen we ons anders moeten gedragen dan waar we aan gewend waren. Gaat vast lukken!

 

 

Klik op het plaatje hieronder voor het fotoverslag.

 

 

 

Een berichtje in mijn gastenboek vind ik altijd leuk!